• 20/05/2024

Coronanieuws uit Boechout, Mortsel, ELZ Voorkempen en zendgebied RTV

MORTSEL – De Ark Antwerpen, met leefhuizen in Mortsel en Boechout voor mensen met een verstandelijke beperking, kampt momenteel met een coronauitbraak.

Verschillende bewoners én medewerkers testten positief en zitten thuis. Dat legt momenteel een grote druk op hun werking. Daarom zijn ze dringend op zoek naar mensen die hen kunnen ondersteunen, zowel in Mortsel als in Boechout. Meer specifiek zijn ze vooral op zoek naar kandidaten met een diploma opvoeder of verzorgkundigen, die een engagement van ongeveer tien dagen kunnen opnemen. Ook als die tien dagen teveel voor je zijn, neem gerust contact op. Alle hulp is welkom. Ben je geïnteresseerd, contacteer dan zo snel mogelijk De Ark, zodat je de opties en mogelijkheden rechtstreeks met hen kan afstemmen via Nele Schoors, info@arkantwerpen.be of 0472 57 77 81.

Vanaf maandag 6 december kan je op RTV opnieuw kijken naar afleveringen van #deKempenbeweegt. Het populair bewegingsprogramma werd tijdens de coronalockdown in 2020 gelanceerd en kon sindsdien op veel enthousiasme rekenen. Er werden zelfs nieuwe afleveringen gemaakt, met twee coaches die de oefeningen gelijktijdig staand en zittend voordoen. Deze afleveringen kan je nu opnieuw bekijken. Stem dus zeker af op RTV, elke werkdag om 10.30 uur en 15 uur. Iedereen kan meedoen.

Door de stijgende besmettingscijfers worden heel wat sportlessen geannuleerd en beperken we onze sociale contacten. Hierdoor dreigt het risico dat we minder bewegen. Om dit tegen te gaan, herhaalt RTV de afleveringen van #deKempenbeweegt. Dit laagdrempelig bewegingsprogramma stimuleert iedereen om te (blijven) bewegen ‘in je kot’. Coaches Marjan Kuppens en Jim Vancampfort tonen gelijktijdig de oefeningen, zowel staand als zittend. Doe jij liever de intensievere, staande oefening? Of ga je voor de meer toegankelijke oefening op de stoel? Iedereen kan meedoen, ongeacht je sportieve ervaring.

Het vaccinatiecentrum Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle zal al zeker open blijven tot en met april 2022. Woordvoerder Pieter Porriau: ‘Met de recentste aankondiging voor het toedienen van de boosterprik van het COVID-19-vaccin aan de brede bevolking, hadden we al de nodige voorbereidingen getroffen. Vandaag heeft het provinciebestuur beslist om de vaccinatiecampagne te blijven ondersteunen door het Provinciaal Vormingscentrum verder (gedeeltelijk) ter beschikking te stellen tot eind april 2022.’ Van donderdag 23 december tot en met maandag 3 januari 2022 zal het vaccinatiecentrum Voorkempen gesloten zijn om over te schakelen naar de nieuwe, mobiele opstelling. Vanaf dinsdag 4 januari worden de vaccinaties opnieuw opgestart naargelang de beschikbare dagen. Porriau: ‘We bieden iedereen de mogelijkheid om op relatief korte termijn – uiterlijk eind februari, begin maart – zijn boosterprik te halen. De volgende weken zullen we onze capaciteit zodanig opschalen om in 2021 nog alles uit de kast te halen. We willen dan ook meer dan de helft van de achttienplussers (zo’n 86 000) de kans geven om voor Kerstmis een boosterprik te halen.’ De laatste weken werden er in het vaccinatiecentrum Voorkempen al meer dan 48 000 uitnodigingen voor het boostervaccin verstuurd. Bijna 23 000 boosterprikken van het COVID-19-vaccin werden toegediend. Meer dan 4 200 burgers ontvingen hun boostervaccin in woonzorgcentra, ziekenhuizen of via de huisarts. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten