• 24/05/2024

Corona in Europasquare – vrijetijdsactiviteiten Hoboken – uitbreiding zone 30

DEURNE – Uit voorzorg is bezoek vanaf vandaag tijdelijk beperkt tot maximaal 1 bezoeker per week in woonzorgcentrum Europasquare in Deurne. Zorgbedrijf Antwerpen neemt deze maatregel uit voorzorg naar aanleiding van bevestigde covid-besmetting bij zes bewoners.

Afgelopen dinsdag testte één bewoner op de beschermde afdeling positief. Deze week volgde een covid-19-diagnose voor vier andere bewoners op dezelfde afdeling. Gisteren kwam er ook een positief testresultaat binnen voor een bewoner op een andere afdeling.

Alle bewoners en medewerkers van Europasquare worden getest op covid-19. Op basis van de resultaten zal Zorgbedrijf Antwerpen vervolgens bepalen welke maatregelen verder nodig zijn.

In de andere woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen blijft bezoek mogelijk zonder afspraak vooraf. In twee andere woonzorgcentra is op één van de afdelingen bezoek uit voorzorg eveneens niet mogelijk. Dat is het geval in woonzorgcentrum Bilzenhof (Antwerpen) en Melgeshof (Merksem). Voor de betrokken bewoners geldt een gewijzigde bezoekregeling, voor alle andere bewoners is bezoek mogelijk zonder afspraak. Meer info op https://www.zorgbedrijf.antwerpen.be/nieuws/corona-update-nieuwe-veiligheidsrichtlijnen#tabel.

De afgelopen zomer kregen de kinderen van de naast de Umicore-fabriek gelegen wijken Moretusburg en Hertogvelden in Hoboken gratis vrijetijdsactiviteiten aangeboden. Op die manier zijn ze wat vaker verder weg uit de buurt. Ook tijdens de komende herfst- en kerstvakantie bieden de stad en Umicore dit aan. De activiteiten zijn er voor alle kinderen tussen nul  en twaalf  jaar. Hun ouders kunnen hen gratis inschrijven bij een hele reeks organisaties met een kwalitatief vrijetijdsaanbod. En deze keer kunnen ook de inwonende oudere broers of zussen deelnemen. Er zijn heel wat opties: kinderopvang, sportweken, speelpleinen, kampen…

Schepen voor gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA), zie foto): ‘Uiteraard is dit geen structurele oplossing. Maar het is wel een manier om de loodwaarden in het bloed sneller te doen dalen bij de kinderen. We moeten deze inspanning blijven doen tot wanneer de waarden weer onder de norm liggen.’

In het district Merksem worden drie bestaande zones 30 uitgebreid. Schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA): ‘De stad wil met de zones 30 de verkeersveiligheid en leefbaarheid van woonwijken vergroten. Met een lagere, veilige, rijsnelheid in woonstraten willen stad en district een aangenaam woonklimaat garanderen, een betere verstandhouding tussen alle weggebruikers, een vlottere doorstroming en minder doorgaand verkeer.’

Zone 30 wordt onder meer ingevoerd in de omgeving van Jan Palfijn. Het gedeelte Laaglandlaan, tussen de Korte Bremstraat en het einde van de bebouwde kom, wordt mee opgenomen in de bestaande zone 30. In de straat liggen een kleuter- en lagere school en een speeltuin, en er gebeuren veel oversteekbewegingen. In de Laaglandlaan zijn al een aantal snelheids-remmende maatregelen aanwezig.

De zone 30 tussen de Groenendaallaan, de Ingenieur Menneslaan en de Vaartkaai wordt uitgebreid met de Campiniastraat. Dankzij de uitbreiding krijgt de bestaande zone 30  een meer logische afbakening die alle lokale woonstraten van de woonwijk omvat. De Frans de L’Arbrelaan tenslotte werd bij haar her-aanleg ingericht volgens de principes van een lokale woonstraat. Daarom wordt ze nu opgenomen in de zone 30 ‘Kern Merksem’.  (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten