• 17/06/2024

Concessie Altena in orde, Boechouts nieuws en oproep eerstelijnszone RupeLaar

BOECHOUT – Het college van burgemeester en schepenen van Kontich heeft de concessie voor de Altenabistro (zie foto) toegewezen. De nieuwe concessionarissen zijn Tine de Weerdt en Wim Gyselen. Zij waren ook al de uitbaters van de laatste twee zomerbars BarBAar.

Voor de invulling van de Altenabistro werkte het lokaal bestuur een concessieleidraad uit waarin de procedure en voorwaarden betreffende de uitbating van de Altenabistro werden opgenomen.

Na goedkeuring van deze leidraad werd er een oproep voor kandidaten gestart. Geïnteresseerden konden tot 1 september een voorstel indienen.

Schepen voor patrimonium Cindy Vanbaeden (N-VA): ‘Ondanks de moeilijke tijden voor de horeca, mochten we in volle coronaperiode toch enkele kwalitatieve kandidaturen ontvangen. We kregen in totaal drie voorstellen.’

‘We waardeerden ten zeerste elk van deze dossiers. Uit de beoordeling ervan is gebleken dat het dossier KoKo, conform de gunningscriteria opgenomen in de concessieleidraad, het sterkst was.’

‘De nieuwe concessionarissen zijn Tine de Weerdt en Wim Gyselen. Zij waren ook al de uitbaters van de laatste twee zomerbars BarBAar. Het is leuk meegenomen dat we een dynamische ondernemer uit onze eigen lokale economie vonden om de uitdaging aan te gaan.’ De concessie loopt voor een duurtijd van vijftien jaar, met een eventuele verlenging van tien jaar.

De gemeente Boechout wil hondenweides aanleggen. Daarvoor vragen ze input van de inwoners. Zij die dit willen kunnen een enquête invullen via https://www.hoplr.com/enquete/hondenweides. De enquête is toegankelijk voor iedereen, je hoeft niet aangesloten te zijn bij Hoplr.

In de nacht van zondag 29 op maandag 30 november zullen er werken plaatsvinden aan de Victor Heylenlei en de Veldkant in Boechout. Het gaat meer specifiek over een inspectie van de brug over de spoorweg.

De werken beginnen op zondag 29 november om 17 uur en zullen op maandag 30 november rond 5 uur ‘s ochtends zijn afgelopen. De baan wordt afgesloten en er wordt een omleiding voorzien. Fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang.

Eerstelijnszone RupeLaar (Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Rumst en Aartselaar) is op zoek naar vrijwilligers voor de ondersteuning van het lokaal contactonderzoek dat sinds begin augustus loopt.

Men richt zich in eerste instantie op telefonisten met een (para)medische achtergrond.

Het doel hierbij is personen met een positieve COVID-19 test op te bellen en een viertal vragen te stellen.

Men wil voornamelijk de kwetsbaren bereiken en de zorgnood in kaart brengen. Vrijwilligers hebben hiervoor een vast verslagsjabloon en krijgen op voorhand ook een online opleiding. Je ken je aanmelden via https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=YODIDaUFf0qIIi8vaSRSBJAC1KTdVSJJuL2vSIqz5cJUQ0VWMFQyTTdVVVZDTEpWSUpYOElPVUwySy4u. (EM / Foto Gemeente Kontich)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten