• 12/07/2024

Concert in Mortsel tvv Ritmica Hove, jaarmarkt in Beerse, onderwijs in Heist

MORTSEL – Op zaterdag 23 april om 20 uur (deuren openen om 19.15 uur) wordt het negende seizoen van de Mortsel-Dorp Concerten afgesloten in de Sint-Benedictuskerk, Dorpsstraat 1 in Mortsel. Het vocaal ensemble Just for Fun, onder leiding van Johan De Lombaert brengt een gevarieerde avond met jazzy tinten, lichte muziek en close harmony, kortom: voor ieder wat wils.

Het concert start met rustige melodieën, waarbij het Oekraïense mensenleed in onze gedachten blijft hangen. Het tweede gedeelte wordt dan weer echt jazzy met onder meer Cry me a river, Blue moon, I can’t give you anything but love, Sing, sing, sing, …

Kaarten kosten in voorverkoop elf euro en kunnen besteld worden via BE36 7380 3925 2181 van de Mortsel-Dorp Concerten of bij Denise en Wilfried De Cleyn-Buntincx via 03 449 06 13.. Aan de kassa betaal je dertien euro. Het concert en het seizoen wordt afgesloten met een traditionele drink, waarbij de bezoekers, samen met de muzikanten en alle medewerkers van de Mortsel-Dorp Concerten gratis een glaasje en een hapje wordt aangeboden.

Na het concert wordt een cheque overhandigd als ondersteuning aan Ritmica Cappenberg (uit de Wouwstraat in Hove) Deze school verwelkomt alle kinderen van zes tot veertien jaar met een motorische beperking of met specifieke onderwijsbehoeften, ongeacht hun levensvisie en achtergrond. Het motto van de school is: ‘leer, lach, leef’. Zo wordt er ook met een lach naar het leven gekeken. Ieder mens heeft recht op kansen, maar niet elk kind krijgt ze ook. Deze ongelijkheid wil de school bestrijden door optimisme en door constant leren te motiveren.

De jaarmarkt in de Kapelstraat in Beerse is helemaal terug na twee jaar stilte. Je bent welkom op dinsdag 19 april vanaf 8 uur voor een jaarmarkt met handelaars, verenigingen en vieringen in de Sint-Corneliuskapel.

Dit jaar wordt ook opnieuw de Kapellekesrommelmarkt georganiseerd in samenwerking met Jan Hulselmans. Meer info: www.bit.ly/Kapellekensmarkt2022.

Op zondag 24 april is het Erfgoeddag. Binnen het nationale thema ‘onderwijs’ organiseert het lokale bestuur twee activiteiten:

*Onderwijs in Heist-op-den-Berg – scandag: het Archief wil zijn collectie rond schoolerfgoed heel graag uitbreiden. Heb jij nog klasfoto’s, foto’s van activiteiten, een oud rapport of diploma bij je thuis en wil je graag dat men die bewaart in de digitale collectie? Kom dan langs bij het Archief. Men scant je materiaal en voegt er alle info aan toe die jij erover hebt. Je kan er terecht, na afspraak, op 24 april tussen 14 en 17 uur. Je kan tot vrijdag 22 april een afspraak maken via cultuur@heist-op-den-berg.be of 015 46 19 28.

*Overzichtsexpo onderwijs in Heist-op-den-Berg: In een overzichtsexpo toont men de beknopte geschiedenis van onderwijs in Heist-op-den-Berg. Je kan de expo gratis bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek tussen maandag 25 april en dinsdag 31 mei. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten