• 13/06/2024

Cockerill Beach Volley op nieuwe locatie

 

ANTWERPEN-In zake Beach Volleybal heeft Antwerpen reeds een mooie reputatie verworven. Alles is hier in huis voor een waardevolle traditie.  Voor het tweede jaar op rij is de organisatie in handen van Cockerill Beach Antwerp. Een mooi initiatief om topsport te koppelen aan de brede sport.

Directeur Promotie Volley Vlaanderen, Stijn Van Kerckhoven, benadrukte de hybride werking van hun organisatie en met een werking  op 5 niveaus, van recreatief tot top volleybal. Beleving en sport gaan hand in hand. Ook bedrijven en scholen neemt men mee in het bad.

De toer dit jaar is verdeeld over 10 manches met sommige op unieke locaties.  De apotheose, De Masters, eindigen dit jaar weer aan zee. Nu in Nieuwpoort.

Ook zorgt Volley Vlaanderen  voor twee future tournaments in 2024, voor opkomend talent. Dit jaar in Leuven en Brussel.

Dit jaar start Thuismakers Interfreight Brabo Antwerp Volley Team met twee topteams in de hoogste categorie zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Ook zijn er twee belofte ploegen met ambitie. Zaal en zand project zit bij hen in de lift. Bij hen vind je ook het jeugdproject Antwerp4Volley in beachvolleybal.

Dit jaar is men verhuist van de plaats voor het Havenhuis naar de Orteliuskaai. Tussen het Noorderterras en het Loodswezen zal men veel meer passanten kunnen beroeren dan op het wat afgelegen Havenhuis. Er komen in totaal vier beachvolleybaltereinen, ( drie secundaire courts en een center court)  een vip ruimte, tribunes, horeca en randactiviteiten.

Het event gaat door van 30 mei tot 4 juni. en men verwacht een 6.000 bezoekers waaronder 400 vips.  Er komt 1200 ton zand ( 800 m3) dat op 28 mei toekomt.

Ruwweg op de donderdag de teambuilding en de netwerkevents. Ook nog de Brabo Beach Cup. Met topteams in recreatieve vorm.

Vrijdag is er voor de scholen en bedrijven met veel initiaties. Het Bedrijventornooi Bussines-Cup B2B is er ook die dag.

Zaterdag en zondag de kwalificaties gevolgd door het knock- out systeem en de finales.

Hopelijk een wederkerend event met hoop op Europees karakter. Met Cockerill Beach Antwerp brengt men een van de meeste urban sporten van het moment tot bij de Antwerpenaar. Zei ook een trotse schepen van Sport, Peter Wouters.

Alle info: www.cockerill-beach-antwerp.be

Gust Charrin.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten