• 23/06/2024

Cocaïnevangst in Haven, films in BOHO, heraanleg Antwerpsebaan, buitenschools sporten

ANTWERPEN – De douanediensten in Antwerpen namen 372 kilogram cocaïne in beslag in een lading suiker komende uit Brazilië. De cocaïne was op een atypische wijze verstopt, los in zakken met suiker.

Net als in vele andere districten brengt Borgerhout de cinema tot bij zijn bewoners. Madam Fortuna vzw, een kunstenorganisatie voor de buurt, werkt vanaf dit jaar mee aan dit succesconcept. Vanaf vrijdag 26 augustus veranderen vijf Borgerhoutse straten in een openluchtcinema. Zowel klassiekers, een actiefilm, als eigenzinnige cinema staan op het menu. Alle films zijn gratis te bekijken.

De filmstraten zijn in de eerste plaats bedoeld voor de bewoners van de straat zelf en de naburige straten. Maar ook andere Borgerhoutenaren zijn welkom om te komen genieten van openluchtcinema. Aïssatou Cissé (Vooruit), schepen voor cultuur: ‘Na het succes van vorig jaar konden we niet anders dan opnieuw cinema naar de bewoners brengen. De filmstraten zijn ook dit jaar enthousiast onthaald. Er waren 40 inschrijvingen voor maar vijf plekken.’ Een stoel meenemen is niet nodig. Madam Fortuna vzw zet samen met de straatbewoners stoelen klaar. Een dekentje meenemen, is geen overbodige luxe. Bij regenweer gaan de filmstraten niet door. Het programma: vrijdag 26 augustus Oedenkovenstraat : West Side Story, zaterdag 27 augustus Jozef Nuytsstraat: Bad Boys for Life, vrijdag 2 september Sterrenborgstraat: Little Miss Sunshine, zaterdag 3 september Jules van Beylenstraat: 12 Angry Men, zaterdag 10 september Goedendagstraat: The Grand Budapest Hotel. Alle films beginnen om 21 uur.

De Antwerpsebaan in Berendrecht wordt heraangelegd vanaf de Omleidingsgracht tot aan het kruispunt met de Schouwvegerstraat.

De rijbaan vanaf de Omleidingsgracht (na de bocht komende van het havengebied) tot aan het kruispunt met de Schouwvegerstraat wordt vernieuwd. Aannemer VHP Wegenbouw voert deze werken uit in drie fases. Fase 1: vanaf maandag 29 augustus tot en met vrijdag 23 september is de Antwerpsebaan afgesloten vanaf de Omleidingsgracht tot aan Antwerpsebaan 105 (garage Kerschot – tankstation Total). Fase 2: vanaf maandag 26 september tot en met woensdag 12 oktober is de Antwerpsebaan afgesloten vanaf de Schouwvegerstraat tot aan Antwerpsebaan 105. Fase 3: donderdag 13 en vrijdag 14 oktober is de Antwerpsebaan afgesloten vanaf de Schouwvegerstraat tot aan de Omleidingsgracht.

Sporting A besloot, in samenspraak met de scholen, om de samenwerking verder te zetten en een nieuwe overeenkomst af te sluiten vanaf komend schooljaar tot en met 31 augustus 2025. Hierbij stellen de scholen hun sportinfrastructuur buiten de uren ter beschikking van de inwoners. Het gaat om Sint-Ludgardis, Sint-Ludgardis-Belpaire, H. Pius X-instituut  (Antwerpen), GO! Basisschool Plantijntje (Borgerhout), BGSO! Het Laerhof, KNMC Groenendaal, Sint-Ludgardis Campus KVO (Merksem) en GO! Koninklijk Atheneum en Onze-Lieve-Vrouw Pulhof (Berchem).  Er lopen nog akkoorden tot 2025 met KDG Campus Zuid (Antwerpen) en schoolsporthal Brilschans (Berchem). Ook met de Spectrumschool in Deurne is er nog een samenwerking, tot de huidige sporthal plaatsmaakt voor een nieuwe, waarvan de bouw zal starten in de zomer van 2023. (EM / Foto Jonathan RAMAER)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten