• 21/06/2024

Clubhuis Duikclub Groot Schijn dra jeugdcentrum, herziening RUP Katwilgweg

DEURNE – Stad Antwerpen gaat het voormalige clubhuis van de duikclub in Park Groot Schijn in Deurne omvormen tot een jeugdcentrum. Het college keurde de omgevingsvergunning daarvoor goed.

De stad gaat het bestaande gebouw behouden, maar gedeeltelijk verbouwen om te voldoen aan de hedendaagse eisen van een modern jeugdcentrum. Daarnaast wenst ze  drie nieuwe gebouwen toe te voegen aan de site. Daarvan zullen er twee dienst doen als jeugdlokalen en het derde als berging. Het VNJ (Vlaams Nationaal Jeugdverbond) zal een van de lokalen gebruiken, de scouts van FOS Eenheid Prins Albert het andere. De berging wordt gedeeld. Tussen het huidige clubhuis en de nieuwe gebouwen wordt een binnenplein aangelegd.

Annick De Ridder (N-VA), schepen voor ruimtelijke ordening: ‘De bouw van deze jeugdlokalen kadert in het masterplan Park Groot Schijn. In dit park dat al enkele seizoenen heeft kunnen groeien en vergroenen, voorzien we verschillende kamers zoals de jeugdkamer en de sportkamer. Met het goedkeuren van de omgevingsvergunning kunnen we van start gaan met de uitvoering van de jeugdkamer die is gepland in de tweede helft van dit jaar.’ Districtsburgemeester van Deurne, Tjerk Sekeris (N-VA, zie foto): ‘De werken volgen elkaar op zodat de verenigingen te allen tijden een locatie hebben. Zolang de bouwwerken lopen, kunnen de verenigingen het bestaande gebouw blijven gebruiken als tijdelijke locatie.’ Tegen de zomer van 2022 zouden de nieuwe gebouwen klaar zijn waarna de verbouwingen aan het bestaande pand starten. Deze werken zouden tegen de zomer van 2023 afgerond zijn.

Jinnih Beels (sp.a), schepen voor jeugd: ‘Meer dan ooit hebben jongeren ruimte nodig in onze stad. Corona bewijst hoe belangrijk sociale interactie is voor hen, zowel voor hun ontwikkeling als voor hun mentale welzijn. Ze hebben nood aan een eigen plek om zich te ontspannen, om samen te komen en om evenementen te kunnen organiseren. Een plek om jong en helemaal zichzelf te kunnen zijn. Momenteel zijn de jeugdcentra helaas nog gesloten voor +twaalf-jarigen, maar van zodra het weer kan, hopen we jongeren als eersten hun vrijheid te kunnen teruggeven. Ontmoetingsplekken als deze zijn dan meer dan welkom.’

Het Antwerpse college besliste eerder om een herziening van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Katwilgweg’ op te starten. Het gaat om de bedrijvenzone op Linkeroever tussen de Blancefloerlaan, de E17 en de spoorlijn Gent – Antwerpen. De oppervlakte bedraagt circa twintig hectare. Het huidige RUP Katwilweg dateert van eind 2010. Door de verdere ontwikkeling van Linkeroever, het toekomstige Ringpark West, de geplande aanleg van geluidsschermen en -bermen en het inzetten op de modal shift is de situatie sindsdien veranderd. Bovendien zijn grote delen van het gebied tot op heden nog niet gerealiseerd. Het RUP is dan ook aan evaluatie en een gedeeltelijke vernieuwing toe.

De Ridder: ‘Linkeroever heeft een sterk potentieel en daar willen we op inzetten. Bedoeling is om een nieuwe dynamiek te creëren in het gebied door te kiezen voor een multifunctionele invulling van de beschikbare ruimte met zowel bedrijven als kantoren. De stad wil ruimte voor bedrijven kunnen aanbieden en tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar innovatieve en belevingskantoren in de stad. Verder is het de bedoeling de link met andere stadsdelen op Linkeroever te versterken, door bijvoorbeeld nieuwe fietsverbindingen.’ (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten