• 21/05/2024

City Camping op ‘Sint-Anneke’ viert dit weekend feest

ANTWERPEN – Sinds het begin van de twintigste eeuw is de bocht van de Schelde een geliefde bestemming voor kampeerliefhebbers.

Dit weekend krijg je een unieke kans om een reis terug in de tijd te maken en de geschiedenis van deze idyllische locatie te ontdekken.

De tentoonstelling op City Camping Antwerp neemt bezoekers mee op een boeiende trip met foto’s en filmpjes die de kampeeravonturen van vroeger vastleggen.

Vanmiddag opende Koen Kennis (N-VA), schepen van toerisme, plechtig het Grote Camping Feest.

Kennis: ‘Sint-Anneke is sinds mensenheugenis synoniem met vakantiegevoel, met lekker eten en drinken, met zonnekloppen, met sport en spel, en ook met kamperen.’

‘Er zijn weinig steden waar je op zo’n korte afstand van het stadscentrum in het groen je tent kan opslaan.’

‘Ik wil City Camping Antwerp feliciteren voor de manier waarop ze sinds april 2021 de plek naast de molen invullen. Altijd sfeer, altijd gezellig, altijd veel bezoekers.’ 

Dit evenement markeert niet alleen de start van de tentoonstelling, maar ook een viering van een eeuw kamperen aan de Schelde.

De informatieve bijeenkomst is geschikt voor zowel kampeerliefhebbers als inwoners van Linkeroever en de Stad Antwerpen.

City Camping Antwerpen is tot stand gekomen dankzij de gezamenlijke inspanningen van het sociaal tewerkstellingsbedrijf Werkmmaat vzw en creatief bureau t-Kompas in opdracht van de Stad Antwerpen.

De camping is gelegen naast de jachthaven van Antwerpen Linkeroever. Via de iconische voetgangerstunnel of met de waterbus ben je te voet of met de fiets in een wip aan de overkant van de Schelde en vlakbij het historisch centrum van  ‘t Stad.

De camping beschikt over 33 camperplaatsen aan de buitenkant, 45 grote kampeerplaatsen voor caravans en grote tenten op het middenplein en veertien trekkersplaatsen op de tentenweide.

Er zijn tevens twee glampingtenten waar je een kampeerervaring kan beleven in stijl.

Je kan er genieten van een romantische overnachting in de ingerichte tweepersoonstent ‘Het Paleis’ of ‘Den Bourla’.

Je kan gebruik maken van de ingerichte buitenkeuken of genieten van de culinaire mogelijkheden uit de buurt.

Blijf je liever op de camping om te genieten van spelletjes spelen tijdens de kinderanimatie, kruiden plukken uit het gezamenlijk kruidentuintje, genieten van je eigen hapje of drankje op een gezamenlijk terras of aanschuiven bij de foodtruck op vrijdagavond? Op City Camping Antwerp kan het. De camperplaatsen blijven beschikbaar tijdens de wintermaanden.

Morgen kan je er een hele dag terecht voor optredens van jong talent en naast de tentoonstelling zijn er foodtrucks en drank in een spiegeltent. (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten