• 14/04/2024

Christoff zingt Tura in Antwerpen, street art in Ekeren, voormalig politiekantoor te koop

ANTWERPEN – Christoff pakt dit najaar uit met unieke ‘Christoff zingt Tura’-concerten. Op woensdag 18 november brengt hij in Play Zuid Antwerpen een eerbetoon aan het rrijkgevulde oeuvre van de ‘Keizer van het Vlaamse lied’.

Van Tura’s bekendste hits, tot voor velen nog verborgen pareltjes, Christoff brengt ze met het diepste respect voor zijn grote voorbeeld, inspiratiebron en goede vriend Will Tura. Met de zegen van Will en ondersteund door een liveband, gaat deze droom nu in vervulling voor Christoff.

Tickets voor de ultieme hommage van de leerling kan je vanaf nu bestellen via https://tickets.houseofentertainment.be/c4bee36227014075ae55fec7b0619ad0/. Afgelopen week gaf hij tijdens onder meer Vlaanderen Muziekland en Zomerhit  en gisteren op de Gentse Feesten al een voorproefje van wat je mag verwachten tijdens zijn concerten. 

De binnenplaats van jeugdcentrum ‘t Velt in Ekeren ziet er een pak vrolijker uit. SMOK, een Antwerpse street artist, plaatste er een boomklever op de muur.

SMOK: Het district Ekeren is de favoriete plek van de halsbandparkiet. Ze zijn ondertussen met zoveel dat ze een bedreiging kunnen vormen voor inheemse vogels zoals de boomklever. Vandaar ook mijn keuze voor deze street art.’ Schepen Fabienne Van Damme (Vooruit), schepen voor jeugd: ‘Een prachtig resultaat, ik ben blij dat we deze boomklever een plek hebben gegeven in ons jeugdcentrum. Het is tevens een mooie aanvulling op ons bestaande aanbod van street art in Ekeren.Wie de boomklever wil bewonderen kan in de zomervakantie tijdens de openingsuren in jeugdcentrum ‘t Velt terecht (Veltwijcklaan 19).

Stad Antwerpen verkoopt het voormalige politiekantoor in de Statiestraat 44 in Berchem als kantoorgebouw. De onthaalwerking van het wijkkantoor gaat op in het vlakbij gelegen nieuwe mastergebouw van Politiezone Antwerpen, ook in Berchem. De verkoop verloopt via AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten in Antwerpen.

 Het pand dat de stad te koop aanbiedt is een functioneel en flexibel kantoorgebouw met een vloeroppervlakte van circa 660 vierkante meter op een perceeloppervlakte van 204 vierkante meter. Het ligt in hartje Berchem op de hoek van de Statiestraat en de Victor Jacobslei: een levendige buurt met een goede mix van wonen, werken en horeca. Vanuit die locatie zijn de Singel en de Ring vlot bereikbaar, en het treinstation van Berchem ligt op wandelafstand.

 Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen tot donderdag 14 september. Het minimumbod bedraagt 1 228 000 euro (exclusief registratiebelasting en aktekosten). Alle info en bieden via https://www.agvespa.be/te-koop-te-huur/kantoorgebouw-centrum-berchem. De onthaalfunctie van het voormalige wijkkantoor in de Statiestraat gaat op in het vlakbij gelegen nieuwe mastergebouw van de politie. Dat ligt aan de Borsbeeksebrug, naast het station van Berchem, tram- en bushaltes, de fietsostrade en de Singel. Het onthaal zal er 24/7 geopend zijn.

 Op de nationale feestdag, vrijdag 21 juli, zijn de meeste stadsdiensten gesloten. Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Men kan best op voorhand op de website gaan kijken of een dienst al dan niet geopend is, of dat er aangepaste openingsuren gelden. Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333.

Bewoners die de 21ste afvalophaling hebben, kunnen wel gewoon hun huisvuil buiten zetten. De recyclageparken zijn gesloten, en er is ook geen mini-recyclagepunt op de nationale feestdag. (EM / Foto House of Entertainment)

 Het optreden van Christoff tijdens Vlaanderen Muziekland:

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten