• 27/05/2024

Challenge Day European Open in Wommelgem, U18 baseballers mogen naar EK

WOMMELGEM – Het aftellen is begonnen naar de zevende editie van de European Open. Van zondag 16 tot en met zondag 23 oktober wordt de Lotto Arena in Merksem opnieuw de place to be voor toptennis in België. Dan gaat men op zoek naar de opvolger van de Italiaan Jannik Sinner, die vorig jaar in de finale won tegen Diego Schwartzman.

Gisteren organiseerde European Open haar eerste van twee Challenge Days-sessies op de velden van Forest Hills in Wommelgem. In de loop van de namiddag konden vier teams van zes personen punten verdienen met verschillende tennis challenges. Tornooidirecteur Dick Norman: ‘De deelnemers moeten drie proeven afleggen. Ze moeten een bal tegen mijn kartonnen dubbelganger – en nog beter in het vangnet dat hij bij zich draagt -mikken, per twee moeten ze twintig keer naar elkaar ballen slaan waarna men op een bord foto’s moet matchen volgens de regels van het memory spel. En dan is er een echte wedstrijd dubbelspel, waarbij de spelers met de laagste ranking, een voorgift krijgen.’

Er werd deelgenomen door Heistse, zelfs twee teams van Peerdsbos waarvan één  internationaal getint met een Italiaanse en een Schotse deelneemster – en uiteraard het plaatselijke Forest Hills. Later volgt nog een tweede Challenge Day, op zondag 14 augustus bij Gantoise Tennis in Gent. Event Director Ilse Van Parys: ‘De deelnemende ploegen krijgen alvast tickets voor de European Open en een goodiebag ter waarde van 90 euro. De winnende formatie ontvangt  zes tickets voor de Barcelona Open 2023 met één overnachting, zes tickets voor de kwartfinales van de European Open en de goodiebag.’ Het team dat uiteindelijk met ruime voorsprong won was Heistse.

Norman: ‘Net zoals de voorbije jaren hopen we ook dit keer een aantal grote namen naar Antwerpen te brengen. Na een aantal pechseizoenen was de editie van vorig jaar echt wel van een hoog niveau .’ De European Open valt dit keer samen met Stockholm, dat vorig jaar naar november verschoof. Het prijzengeld is er even hoog. Tickets voor Antwerpen kan je nu al bestellen via https://europeanopen.be/nl/tickets-2/

Het Belgisch U18 Nationaal Baseball Team heeft het U18 European Baseball Championship Qualifier Tornooi 2022 in het Slovaakse Trnava gewonnen.

In de achttienkoppige selectie zaten acht spelers van Antwerpse clubs: Jens Boermans, Robbe De Boey en Jamie Peeters (Brasschaat Braves), Ayoub Fatihi (Borgerhout Squirrels), Zane Hendrickx, Vegas Tilioakos en Ruben Van Landuyt (Hoboken Pioneers) en Nando Mostaert (Deurne Spartans). Het werd een intense finale voor de nog ongeslagen Belgen. Zij moesten het opnemen tegen een zeer sterk Oekraïne. Na de reguliere speeltijd van zeven innings was de stand 5 -5 en werden het zenuwslopende extra innings. Pas in de laatste slagbeurt van de negende inning wisten onze landgenoten met een walk-off te winnen: 6 – 5. Onder leiding van oudgediende Sven Hendrickx heeft dit jeugdig team zich de afgelopen maanden goed voorbereid op het kwalificatietornooi. In de voorronde werden alle wedstrijden gewonnen: tegen Slowakije (12-2), Kroatië (7-6) , Roemenië (12-2) en Oekraïne (9-5). Door de zege in de finale plaatsen de Belgen zich voor het Europees kampioenschap dat van zaterdag 13 tot zaterdag 20 augustus wordt gespeeld. Het is een eeuwigheid geleden dat een Belgisch U18 Baseball Team aanwezig was op een EK.

Edwin MARIËN

Foto Ilse VAN PARYS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten