• 23/06/2024

CEO van Technopolis Mechelen stond vandaag voor de klas in KA Mortsel

MORTSEL –  Vandaag gaf Stephane Berghmans, de CEO van Technopolis, les in het KA Mortsel in het kader van het project Vlajo Ondernemers voor de klas, waar hij vorige jaren ook al aan deelnam. Hij bewees daarmee dat ondernemers jongeren op de schoolbanken kunnen inspireren om later zelf ondernemer te worden. Op zijn beurt deed Berghmans ook veel inspiratie op van de leerlingen uit de derde graad Toerisme. Hij kijkt alvast uit naar de volgende twee lessen die op de planning staan: een les in Melle en op vrijdag  25 februari aan de eerste graad van de Ursulinen in Mechelen.

De leerlingen van de derde graad Toerisme konden hem vragen stellen over zijn taken en verantwoordelijkheden binnen de organisatie en hoe hij omgaat met veranderingen en opportuniteiten. Dat resulteerde voor alle betrokkenen in een boeiende dialoog.

De les kaderde binnen Vlajo Ondernemers voor de Klas, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo), in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en de projectpartners.

Het project werd tot stand gebracht om jongeren een accuraat beeld te laten vormen van wat ondernemen en het bedrijfsleven juist inhoudt. De initiatief- en deelnemers willen zo de ondernemingszin bij jongeren stimuleren en hen warm maken om een eigen onderneming op te starten of het bedrijfsleven in te stappen.

Stephane Berghmans stond trouwens niet als groentje voor de klas. De vorige jaren nam hij ook al deel aan het project.

Technopolis zet zich al langer in om een brug te bouwen tussen de onderwijs- en bedrijfswereld door haar kanalen ter beschikking te stellen om jongeren te bereiken. Zo vlogt Technopolis regelmatig achter de schermen van bedrijven, laboratoria, hogescholen en universiteiten om aan jongeren te laten zien welke kansen hen daar te wachten staan. Bedrijven kunnen ook investeren in digitale quizzen met vragen specifiek over hun sector of bijvoorbeeld een keer digitaal voor de klas staan via het hybride platform HYBR, waar Technopolis vorig jaar in investeerde.

Stephane Berghmans twijfelde dan ook niet om zich ook al in te schrijven voor Vlajo STEM-Ondernemers voor de klas dat in maart van start gaat.

Berghmans: ‘Iedereen wil een duurzame toekomst. Maar om daar te geraken, hebben we mensen nodig die durven actie te ondernemen. Dromen van een betere wereld of rustig wachten totdat een handvol Einsteins alle problemen even gaan oplossen: dat helpt ons geen meter verder. Nee, we moeten álle jongeren aansporen om zelf de toekomst in eigen handen te nemen. Iedereen heeft talenten, maar niet iedereen beseft dat. Ik hoop dat ik vandaag alvast enkele ogen heb kunnen doen openen. En niet te vergeten: ik heb zelf ook veel geleerd over wat er in jongeren hun hoofd omgaat. Om jongeren te overtuigen van iets, moet je hen eerst en vooral leren kennen.’ (EM / Foto Technopolis)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten