• 18/07/2024

CC Mechelen opent zaterdag seizoen met voorstellingen in heel de stad

MECHELEN – Op zaterdag 24 september haalt Cultuurcentrum Mechelen alles uit de kast om het nieuwe culturele seizoen af te trappen. Met Cirq’oui zegt de stad volop ja tegen circus. Op verschillende locaties doorheen de stad kan je het stunt- en vliegwerk verwachten uit de fijnste straatcircusvoorstellingen van het ogenblik. Met Bring it on! belooft de avond een feest vol funk, wereld- en dansmuziek te worden.

Björn Siffer (Groen), schepen van cultuur: ‘Met de lancering van de seizoensbrochure lieten we ons gevarieerd programma van gevestigde waarden en aanstormende talenten al grotendeels los. Maar dit seizoen willen we ook doorheen het jaar blijven verrassen. Zo pakken we tijdens de openingsdag al uit met enkele straffe toppers. Van ongezien interactief straatcircus tot klinkende namen voor het avondfeest, met een gevuld programma trekken we het cultuurseizoen met grote zwier op gang.’

De dag start met het bijzonder spektakel van Collectif Malunés, een nomadisch Franco-Belgisch circuscollectief dat sinds 2009 doorheen Europa trekt, in de Tineltuin om 14 uur. Met hun collectieve straatvoorstelling ‘We agree to disagree’ komen ze de stad op stelten zetten. Iedereen wordt actief betrokken als toeschouwer, maar dat kan ook als beslisser of artiest.

Voor Batist van Baekel startte het circusavontuur op zevenjarige leeftijd bij Circolito. De microbe leidde hem naar Rotterdam voor een vierjarige opleiding bij Codarts University of the Arts. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in jongleren en objectenmanipulatie. Afstuderen deed hij er afgelopen juni met zijn werk Les couleurs de la forêt. Hij brengt zijn act in het cultuurcentrum om 15.30 uur.

League & Legend is een vrolijke voorstelling van internationale toppers met tape, polsstokken, bascule, Chinese mast en natuurlijk ook de Russian bar op het Cultuurplein om 16.30 uur. Een ode aan creativiteit, uithoudingsvermogen en een snufje competitie: sport of toch circus zoals je het nog nooit eerder zag.

‘Bring it on!’, James Brown riep het ons al toe en dat is exact wat Cultuurcentrum Mechelen zaterdagavond om 20.15 uur ook zal doen met een line om de heup-, been- en alle andere spieren los te gooien. Siffer: ‘Na enkele seizoenen vol afgelaste en uitgestelde voorstellingen, mondmaskers en afstandsregels gaan we weer voluit voor feest’.

De Rumbaristas is een dansmachine met een mix van Latijns-Amerikaanse rumba en cumbia, Zuid-Europese ritmes en een vleugje ska en balkan. Met Minimachine staat de kleine versie van OTOMACHINE op het podium. Als James Brown de ‘godfather of funk’ is, dan zijn Frank Deruytter en de zijnen diens petekinderen.

Buscemi sluit de avond af met bossa nova, jazz, Braziliaanse grooves, afrobeat … het zit allemaal in zijn dj-set. Dansmuziek met een warm gevoel. Info en tickets op https://cultuurcentrum.mechelen.be/. (EM / Foto Cultuurcentrum Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten