• 19/05/2024

Catershoflaan wordt ‘nieuwe’ straat, gratis optredens van Alex Agnew en Paul Michiels

MERKSEM – District Merksem legt samen met water-link In samenwerking met Aquafin de volledige Catershoflaan (zie foto), vanaf het Kroonplein tot aan de Lange Bremstraat, opnieuw aan. De werken starten op maandag 7 augustus en zullen ongeveer veertien maanden duren.

 Jari Frensch (N-VA), districtsschepen voor openbaar domein: ‘Na een lang en intens ontwerptraject samen met de bewoners, kan de schop nu de grond in en realiseren we het grootste project van deze legislatuur in Merksem.’ De riolering en de huisaansluitingen worden volledig vernieuwd. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel. Een deel van het regenwater wordt afgevoerd naar de middenberm om er in de bodem te infiltreren. 

 De Catershoflaan wordt ingericht als een groene en verkeersveilige straat. Zone 30 blijft er behouden, met verkeersplateaus. Naast een breed voetpad in betonstraatstenen komt er een fietspad in asfalt. De nieuwe parkeerstroken worden aangelegd in kasseien met waterdoorlatende voeg. Er worden nieuwe bomen geplant. De straat krijgt een groene middenberm met verschillende boomsoorten. Het gras wordt opnieuw ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel en een groot deel van het grasperk wordt beperkt gemaaid. Dit ‘gewild gras’ verhoogt de biodiversiteit. Twee pleintjes in de middenberm zorgen voor extra doorsteken voor voetgangers en fietsers en je kan er zitten.

 Om de hinder te beperken, voert de aannemer de werken in vier fasen uit. Op maandag 7 augustus start hij met de zone tussen Ringlaan en Melgesdreef, inclusief het kruispunt met de Melgesdreef. Deze duurt ongeveer 4,5 maanden. Verkeer en fietsers worden omgeleid via de Laaglandlaan. Het verkeer op de Ringlaan rijdt op één rijstrook.

 Dit jaar bestaat Camping Louisa in Hoboken vijftien jaar. Op vier woensdagen in augustus kan je genieten van sfeervolle optredens en een fris drankje in park Sorghvliedt. 

 Op Camping Louisa komt traditiegetrouw een mix aan stijlen aan bod, van jazz, funk, Vlaamse toppers tot pure rock. Bezoekers zijn welkom vanaf 20 uur. Een overzicht van het programma van dit jaar:

*Woensdag 9 augustus: ​New York Ska & Jazz Ensemble combineert het beste van ska, reggae en jazz. In 1993 bracht de saxofonist van de Amerikaanse ska-band ‘The Toasters’ verschillende topmuzikanten bij elkaar, waardoor er een ‘supergroep’ ontstond. Voorprogramma: Jackson Jeffrey Jackson, een achtkoppige funkband uit Hoboken.

*Woensdag 16 augustus: ​Discobar Galaxie doet de Belgische én internationale dansvloeren al jaren beven. Deze drie heren doen echter vooral waar ze goesting in hebben. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis, dit trio weet nog altijd de juiste platen te kiezen. ​​Voorprogramma: de Belgian Quo Band met klassiekers van Status Quo. ​

 *Woensdag 23 augustus: ​The Doors performed by Alex Agnew. Voor het concept ‘Bloemen noch kransen’ brachten Alex Agnew & The Moonlovers een eerbetoon aan hun muzikale held Jim Morrison. De unieke concertervaring kreeg toch vervolg met een eerbetoon aan ‘The Doors’. ​Voorprogramma: Quinten en Sander van The Calicos perform George Harrison.

*Woensdag 30 augustus: ​Paul Michiels staat samen met zijn live-band al jaren aan de top in België. Hij brengt zijn nieuwste songs en oudere successen. Maar ook eigenzinnige versies van een aantal wereldnummers die hij, naar eigen zeggen, ‘in zijn kamp sleurt’ passeren de revue. ​​Voorprogramma: Sebi Lee met ambiance in pure jaren ‘50 stijl. (EM / Foto District Merksem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten