• 18/05/2024

Carine uit Heist-op-den-Berg is 150 000 ste bezoeker van Kunstuur in Mechelen

MECHELEN –  Het Kunstuur in Mechelen kreeg deze week zijn 150 000ste bezoeker over de vloer. De gelukkige, Carine Van den Broeck uit Heist op den Berg, werd in de bloemen gezet door initiatiefnemers van Het Kunstuur, Hans en Joost Bourlon (achteraan op de foto). Het Kunstuur loopt sinds november 2019 en is in Mechelen al aan haar vijfde tentoonstelling toe. Het kan dan ook rekenen op een bijzonder trouw en enthousiast publiek. Voor deze vijfde tentoonstelling is het thema oorlog en afscheid.

Het Kunstuur in Mechelen startte met een eerste tentoonstelling in november 2019. De vijfde tentoonstelling loopt op dit moment in de Heilige Geestkapel, rechtover de Sint-Romboutstoren. In Het Kunstuur worden Belgische kunstwerken tentoongesteld uit de periode 1850-1950 op een heel laagdrempelige manier. De ingrediënten, verhaalvertelling bij de werken door bekende en nog niet bekende Vlamingen, specifieke belichting en muziek van Dirk Brossé, maken er een beleving van die exact één uur duurt. Naast Mechelen en Hasselt komt er vanaf maart dit jaar ook Het Kunstuur in Roeselare.

Carine Van den Broeck, 150 000ste bezoeker van Het Kunstuur (links vooraan op de foto): ‘Ik ben geen grote museumbezoeker, maar Het Kunstuur vind ik een superinitiatief. Een heel fijne manier om kunst te beleven. De combinatie van topwerken, verhalen, belichting en muziek maken er een echte beleving van. Ik ben eerder al naar de vorige tentoonstellingen van Het Kunstuur in Mechelen en Hasselt geweest en ik kom zeker terug voor nummer zes.’ Bart Somers (Open Vld, rechts vooraan op de foto), titelvoerend burgemeester Mechelen: ‘We zijn bijzonder blij dat Het Kunstuur al  meer dan 150 000 mensen kon overtuigen om een bezoek te brengen aan onze stad. Dankzij de mooie locatie in de Heilige Geestkapel rechtover de Sint-Romboutstoren komt deze unieke kunstervaring volledig tot zijn recht.’ Hans en Joost Bourlon: ‘We zijn ervan overtuigd dat deze vijfde, jubileumtentoonstelling zowel thematisch als inhoudelijk de beste is sinds de start van Het Kunstuur in 2019.’

Het Kunstuur in Mechelen in enkele cijfers: de eerste tentoonstelling was goed voor 30 700 bezoekers, de tweede tentoonstelling voor 40 100 bezoekers, de derde tentoonstelling ontving 41 200 bezoekers en de vierde tentoonstelling lokte 34 200 toechouwers. De huidige, vijfde, tentoonstelling, loopt nog tot vrijdag 30 juni.

De kunstenaars die meewerken aan de huidige tentoonstelling zijn Gustave De Smet, Valerius De Saeedeleer, Floris Jespers, Prosper De Troyer, Constant Permeke, Joseph Stevens , Gustave Van de Woestyne, Frits Van den Berghe, Kurt Peiser, Rik Wouters, Anto Carte, Firmin Baes, Henri Evenepoel, Xavier Mellery, Albert Servaes, Jean Brusselmans, Emile Claus, Anna De Weert en Jan Van Beers.

Vertellers zijn Marleen D’Joos, Kathy Vervoort, Frank De Boosere, Lucas Van den Eynde, Lies Bernaerts, Bruno De Wever, Danny Verbiest, Delphine Lecompte, Abduatah Mahadi Said, Mark en Tess Uytterhoeven, Wim Opbrouck, Maggie De Block, Kurt De Boodt, Jelle Cleymans, Mil Coenen, Tommaso Bordoni, Iryna Sharyhina, Jo De Meyere. Fien Sabbe las de bindteksten in en Frank Van Laecke verzorgde de regie. Info: www.hetkunstuur.com. (EM / Foto Studio 100)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten