• 23/06/2024

Carine Santermans en Tony De Bie winnen fiets dankzij ‘Hoboken Winkelt Weer’

HOBOKEN – Om de middenstand te steunen organiseerde het district Hoboken de spaaractie ‘Hoboken Winkelt Weer’.

Hobokenaars konden tijdens de zomermaanden stempels verzamelen bij hun favoriete deelnemende winkel, marktkramer of kapper om een fiets of caddy te winnen. De actie eindigde op vrijdag 1 september. Vorige week werden de winnaars getrokken uit 1 046 deelnamekaarten.

Vijf Hobokenaars kregen een caddy met de Hobokense helden Nello en Patrasche op. Carine Santermans (rechts vooraan op de foto) en Tony De Bie (links vooraan op de foto) wonnen een nieuwe Gazelle-fiets. Pikant detail: Carine viel vorig jaar ook al in de prijzen. Toen ging zij met een caddy naar huis.

Carolyn Krekels (CD&V), districtsschepen voor lokale economie, middenstand en communicatie: ‘Toen ons land in een halve lockdown ging, besloten we om iets te doen om onze lokale ondernemers te ondersteunen.’

‘We zijn toen 18 000 spaarkaarten in de bussen gaan steken. 99 winkeliers namen deel. Bedoeling was om tien stempels bij elkaar te sparen. We waren trouwens ook van plan om iets voor de horeca te doen maar net op het moment dat we de actie wilden ontplooien stegen de coronacijfers en bleef de horeca op slot.’

‘De bedoeling was om een soortgelijk initiatief te nemen waarbij de winnaars originele Hobokense drankglazen kregen. In principe zitten we volgende week samen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.’

‘Vorig jaar hebben we ook een spaaractie op het getouw gezet, toen omwille van de heraanleg van de Kioskplaats, waardoor de markt diende te verhuizen, één van de redenen waarom de marktkramers ook dit jaar meededen.’

De prijzen werden overhandigd in Kasteel Sorghvliedt, weliswaar binnen en niet aan de trappen zoals oorspronkelijk gepland. Het regenweer besliste daar anders over.

De vzw ArmenTeKort  koppelt vrijwilligers aan stadsgenoten in moeilijkheden. Momenteel zijn ze op zoek naar 100 Hobokenaars die de rol van buddy willen opnemen om zo een inwoner die het moeilijker heeft te begeleiden.

ArmenTeKort koppelt al enkele jaren vrijwilligers aan mensen in armoede. Ze leiden deze vrijwilligers op en verbinden hen met een kans-zoekende stadsgenoot.  De vriendschap die zo ontstaat, doorbreekt de negatieve spiraal waarin vele gezinnen in kans-armoede zich bevinden en zo ontstaan nieuwe kansen om te groeien.

Deze buddywerking is een wetenschappelijk onderbouwd model dat is gebaseerd op empowerment en het potentieel heeft om kans-armoede duurzaam te overwinnen. Via infosessies krijgen geïnteresseerde Hobokenaars de kans om kennis te maken met hun werking en zich op te geven als kandidaat-vrijwilliger.

Verder wil ArmenTekort ook in contact komen met andere sociale organisaties om op die manier elkaars werking te ondersteunen.

Het district Hoboken ondersteunt de vzw in deze zoektocht door hem mee onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde burgers en organisaties.   Meer info via tine.cluyts@antwerpen.be.

Edwin MARIËN

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten