• 27/05/2024

Campagne ‘Week van de Opvoeding 2024 – In Verbinding’

HEIST-OP-DEN-BERG – De Week van de Opvoeding is elk jaar van 16 tot 23 mei. In Heist-op-den-Berg maken we ook dit jaar opvoeden en ouderschap weer zichtbaar en bespreekbaar.
Elk jaar een week vol applaus, vlaggen, wimpels en hartjes voor iedereen die zich dagelijks inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen elke dag voor een warme en positieve omgeving waarin kinderen zich ontwikkelen. Ze verdienen het om in de spotlights te staan!

Dit jaar is het thema van de Week van de Opvoeding ‘In verbinding’. Daarom is er extra aandacht voor sociale cohesie, het bieden van een warm netwerk voor iedereen en voor meer samenwerking tussen mensen en organisaties binnen en buiten de gemeente.

Op het programma staan enkele gratis infoavonden voor Heistse ouders en opvoeders zoals een workshop ‘Verbindend Spel’ met Nele Flamang, auteur en maker van de podcast ‘Speelcast’, en een online infosessie voor ouders van tieners.

Heist-op-den-Berg hangt samen met de rest van Vlaanderen ook een vlaggenlijn uit! Die symboliseert ‘verbinding’ en maakt de waardering voor alle opvoeders extra zichtbaar. Samen kleine en grote successen in het werk als opvoeder vieren, zorgt voor extra verbinding.
Bij het Huis van het Kind hangt de eerste vlaggenlijn in Heist-op-den-Berg al uit. De vlaggetjes zijn gemaakt door de peutertjes van het peuterspeelpunt en het consultatiebureau Kind&Gezin.

Inwoners kunnen de actie steunen door een vlaggenlijn te maken, op een zichtbare plaats op te hangen en het op social media te delen door @weekvandeopvoeding en/of @huisvanhetkindheistopdenberg te taggen en #weekvandeopvoeding, #langstevlaggenlijn en #huisvanhetkindheistopdenberg te gebruiken.

Meer info Huis van het Kind, 015 46 18 50, huisvanhetkind@heist-op-den-berg.be, Dirk van Noten, schepen voor Huis van het Kind, 0477 80 76 22, dirk.van.noten@heist-op-den-berg.be

Foto gemeente Heist-op-den-berg

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten