• 19/05/2024

Cambio Autodelen in Westerlo van start gegaan met vier wagens

WESTERLO – Vanochtend  gaf het  college van burgemeester en schepenen  van Westerlo de officiële start van Cambio Autodelen in  de gemeente. Dat gebeurde op de parking aan De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs. 

Dankzij het deelsysteem van Cambio hoef je geen auto meer te hebben om er eentje te gebruiken.

Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij dag en nacht auto’s klaar staan op vaste standplaatsen voor iedereen die lid is.

Als Cambio-lid kan je een wagen reserveren voor de periode dat je er één nodig hebt, op het moment dat voor jou het best uitkomt.

Je betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers). Van het onderhoud, de keuring en de administratie van een wagen hoef je je zo niks aan te trekken, Cambio zorgt voor alles.

Kortom: ideaal voor wie geen wagen heeft en er af en toe eentje nodig heeft, of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

In de gemeente Westerlo staan vier 100 procent elektrische wagens voor jou klaar: een Peugeot e-208 op het Bistplein in Westerlo, een Citroën e-Berlingo op de parking tussen de bib en sportpark De Beeltjens in het Kasteelpark in Westerlo en een Citroën e-Berlingo en een Peugeot e-208 op de parking aan De Zoerla in Zoerle-Parwijs.

Heb je interesse in het autodelen en wil je meer info hierover? Kom dan zeker naar het infomoment en demosessie van de Cambio-wagens op dinsdag 12 maart om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Boerenkrijglaan 61.

Word je nu lid van Cambio, dan kan je als inwoner van Westerlo tot eind mei gratis instappen met kortingscode westerlodeelt24.

In maart 2021 beliste het college van burgemeester en schepenen om deel te nemen aan verschillende modules van het Kempens actieplan deelmobiliteit en mobipunten.

 In september 2022 keurde de gemeenteraad de raamovereenkomsten van IOK voor het faciliteren van elektrische deelwagens en voor de plaatsing van oplaadinfrastructuur voor deze deelwagens goed.

 IOK sloot daarna een overeenkomst met Optimobil Vlaanderen, de organisatie achter het merk Cambio.

 Heel wat Kempense gemeenten sloten hierbij aan, het was nu de beurt aan Westerlo om deelmobiliteit in te voeren in de eigen gemeente.

Info en inschrijven voor de infosessie doe je hier   (EM / Foto Cambio)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten