• 24/05/2024

Cadettenploeg van Koninklijke Kalmhout SK kwam na 57 jaar opnieuw samen

KALMTHOUT – Gisteravond verenigde de cadettenploeg van de Koninklijke Kalmthout SK die in 1966 kampioen speelde, samen met voorzitter Patrick Kesteloot, rond de feesttafel in de kantine van de voetbalclub op het Sportpark Heikant.

Negen van de elf nog in leven zijnde spelers van destijds genoten van de viergangenmenu, die ploegmakker Luc Wuyts voor hen had bereid.

Bij een glaasje wijn of een pintje werden de prestaties van het seizoen 1965-1966 met de nodige heroïek opgehaald met als kers op de taart de 0-1 zege tegen Antwerp.

De ontgoocheling van de Antwerp spelers vertaalde zich in ‘stomme boerkes van den buiten, jullie kunnen niets anders dan veel te veel lopen.’

Ook het vroegtijdig overlijden van de ploegmaats Ludo Boden en Jan De Coster kwam ter sprake en de afwezigheid van doelman Lode Matthijsen, die de verre verplaatsing vanuit zijn huidige woonplaats in Duitsland niet had willen maken en die van Eddy De Coster, die zaterdag jarig was en door de familie opgeëist was om dat met hen te vieren, werd algemeen betreurd door de aanwezigen, Eric Lombaert, Pierre Arnouts, Luc Wuyts, Louis Hens, Guy Van der Auwera, Jef Vanwesenbeeck, Tony Michielsen, Marc Mees en André Van Oevelen.

Liefst acht van de dertien spelers slaagden er op latere leeftijd in  voor de eerste ploeg van KSK uit te komen.

Marc Mees speelde ooit bij de tweedeklasser Olse Merksem en Guy van der Auwera maakte jarenlang deel uit van eerste provincialer Capellen FC. Na afloop werd afgesproken om vanaf nu jaarlijks een keer samen te komen.

Luc WUYTS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten