• 16/07/2024

Kerk Ezaart

Busaanbod Ezaart vanaf 1 juli toegevoegd aan flexgebied Geel

MOL-EZAART – Op vraag van ons gemeentebestuur worden vanaf 1 juli de nieuwe flexbushaltes in Ezaart toegevoegd aan grondgebied Geel, zodat onze inwoners rechtstreeks van Ezaart naar Geel kunnen rijden. Voorwaarde blijft wel dat er geen sneller alternatief is met een vaste bus- of treinverbinding – wat er in de praktijk niet is. Het gemeentebestuur is blij met deze aanpassing, maar blijft werken aan een vaste busverbinding voor Ezaart, Gompel en Wezel. We starten daarom een traject op met de buurgemeenten, Vervoerregio Kempen en De Lijn om de mogelijkheden verder te onderzoeken.

Op 6 januari voerde De Lijn een nieuwe busregeling in. Het aanbod in Heidehuizen werd versterkt, maar de verbinding in Ezaart, Gompel en Wezel viel zo goed als volledig weg. Bovendien werd het station van Mol de eindhalte voor bussen die vroeger doorreden naar Geel. Hierdoor bleven inwoners van Ezaart, die deze verbinding intensief gebruikten, in de kou staan.

In gehuchten waar weinig tot geen busaanbod is, zoals Ezaart, biedt De Lijn sinds 6 januari flexbussen aan. Deze bussen brengen inwoners van Ezaart naar het station om daar de trein te nemen naar Geel. Het gemeentebestuur bleef evenwel benadrukken dat dit geen duurzame oplossing is. Na intensieve gesprekken met De Lijn worden de flexhaltes in Ezaart nu toegevoegd aan grondgebied Geel, zodat er opnieuw een verbinding Mol-Geel komt.

Aan het flexbus-systeem zelf verandert niets:

De bussen rijden elke dag:
Van maandag tot en met vrijdag: van 6 tot 21 uur
Op zaterdag en zondag: van 8 tot 21 uur
Een bus aanvragen doe je via de app van De Lijn of telefonisch op het gratis nummer 0800 12 2 12. Je maakt hiervoor eenmalig een account aan. De telefooncentrale is te bereiken:
Van maandag tot en met vrijdag: van 6 tot 19 uur
Op zaterdag, zondag en feestdagen: van 7.30 tot 15 uur

Belangrijk: reserveer je rit op tijd: maximaal 30 dagen en minimaal 1 dag op voorhand. Op de flexbus blijven de gekende tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig. Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de beste optie is. Je rijdt dus niet per sé met de flexbus tot aan je bestemming, maar stapt eventueel over op een trein of andere bus als dat de beste oplossing is.

Om zeker te zijn dat je geraakt waar je wil zijn, plan je best je reis vooraf. Dit kan je via www.delijn.be/routeplanner.

Liever persoonlijk advies? Bel naar 070 22 02 00 (0,30 euro/minuut) of ga langs in één van de Lijnwinkels. De dichtstbijzijnde Lijnwinkel vind je in Turnhout. Elke vierde dinsdag van de maand staat De Lijn ook op onze dinsdagmarkt op het Rondplein.

Meer info: verkeer, 014 27 24 34, verkeersdienst@gemeentemol.be

Foto gemeente Mol

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten