• 18/07/2024

Burgers kunnen mee investeren in de nieuwe gymzaal van Dessel

DESSEL – Vanochtend werd de eerste steen van de nieuwe gymhal in Dessel officieel gelegd door burgemeester Kris Van Dijck (zie foto) en Ben Weyts, Vlaams minister van sport (beiden N-VA). Opnieuw wordt er een boodschap in een fles ingemetseld.

De gymhal wordt een thuis voor Spinfit, met zjin 561 leden veruit de grootste sportclub in Dessel. Op dit ogenblik is de club gespecialiseerd in trampolinespringen (zowel maxi-, dubbel mini- als minitrampoline), acrogym en tumbling. Het is logisch dat de club in de eerste plaats deze disciplines verder wil uitbouwen. Daarvoor gaan ze de huidige lesgevers motiveren om extra opleidingen en jurycursussen te volgen om zich zodoende nog meer te specialiseren.

De gymhal zal beschikken over een volwaardige tumblingbaan van 25 meter met een aanloopstrook van tien meter. De tumblingbaan eindigt in een valkuil waardoor er ook moeilijke einddelen kunnen getraind worden. Naast de tumblingbaan gaat er ook permanent een airtrack van twintig meter met aanloopzone liggen die eveneens eindigt in de valkuil. De tweede discipline waarop de gymclub volop gaat inzetten is acrogym. De wedstrijdvloer met veren (veertien op veertien meter) is voor deze discipline uiterst geschikt. De bijhorende spiegelwand rond deze vloer is sowieso een pluspunt om de balansdelen en choreografieën in te oefenen. De derde discipline die bij Spinfit al een lange traditie heeft, is trampolinespringen. De zaal zal uitgerust worden met drie maxitrampolines waarvan één volwaardige grand master met veiligheidsmatten en één volledig in de grond ingebouwde trampoline tegen de valkuil. De vrije springhoogte zal tien meter bedragen.

Centraal in de turnhal zullen alle toestellen voor artistieke gymnastiek, voor zowel vrouwen als mannen, aanwezig zijn. In de beginjaren zullen deze toestellen vooral gebruikt worden door de recreatieve groepen, maar het is de ambitie van de club om voor deze disciplines gedreven trainers aan te trekken zodat ook hier het niveau kan worden opgetrokken. De nieuwe gymhal beschikt, naast een professioneel uitgeruste gymacommodatie, ook over een ontvangstbalie, een polyvalente ruimte, twee kleedkamers, sanitaire voorzieningen en een kantine met terras en toeschouwerszone op de eerste verdieping.

Van Dyck: ‘De gymzaal zal fossielvrij zijn en geen CO2 uitstoten. Door de aanleg van een infiltratiebekken zal het regenwater maximaal infiltreren. Daarnaast plaatsen we zonnepanelen zodat de meeste energie ter plaatse wordt geproduceerd. Om de inwoners hierin te laten participeren, werken we samen met Campina Energie, een Kempense burgercoöperatie, die mensen samenbrengt om te investeren in de productie van hernieuwbare energie en een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Campina Energie organiseert een kapitaalsoproep voor 400 000 euro. Participeren en eigenaar worden, kan door het aanschaffen van één of meerdere (max. 40) aandelen van Campina Energie. Eén aandeel kost 250 euro.’ Op maandag 15 mei organiseren het gemeentebestuur en Campina Energie een infomoment. Intekenen via www.aandelen.campinaenergie.be/dessel2023. (EM / Foto Gemeente Dessel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten