• 15/04/2024

Burgemeester trekt CD&V-lijst in Mol, Motorclub bestaat 100 jaar

MOL – CD&V Mol trekt in oktober 2024 met Wim Caeyers (zie foto) als kopman naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat doet de partij onder de naam ‘cd&v-teamWim’. Want ook de volgende jaren wil de partij – naar eigen zeggen – graag als één hechte ploeg verder bouwen aan een warm en veilig Mol.

Door de voltallige partijraad werd huidig burgemeester Wim Caeyers unaniem aangeduid als lijsttrekker voor CD&V Mol. Voorzitter Ann Smeyers: ‘Met de naamkeuze ‘cd&v-teamWim’ benadrukken wij het belang van een sterke ploeg. Tegelijk is het een oproep aan iedereen die op een positieve manier wil meeschrijven aan het toekomstverhaal van onze mooie gemeente. Een ambitieus team met een gemotiveerde kapitein zal klaarstaan om ook in de toekomst mee te werken aan #mooimol.’

Voor de lokale partijraad was Wim Caeyers als boegbeeld een logische keuze. Smeyers: ‘Met Wim kiezen we niet enkel voor ervaring, maar ook voor ambitie en visie. Wim (44) is al sinds 2001 actief als gemeenteraadslid en vanaf 2007 als schepen/voorzitter van het OCMW. In 2018 werd hij aangesteld als burgemeester, in opvolging van Paul Rotthier. We kozen met Wim toen resoluut voor verjonging. De moeilijke periode van Covid heeft getoond dat Wim niet enkel kon steunen op ervaring, maar ook de nodige ambitie en visie aan de dag legde om onze gemeente door deze moeilijk periode te loodsen. Wim is een Mollenaar in hart en nieren die met beide voeten in de Molse gemeenschap staat. Zijn basiswaarden zijn respect, verbondenheid en solidariteit.’

Caeyers: ‘Met ons team zie ik het helemaal zitten. We trekken resoluut de kaart van onze dorpen en gehuchten en blijven investeren in een bloeiend centrum. Als lokale partij staan we met ons team dicht bij de Mollenaars. Onze verenigingen en de vele vrijwilligers kunnen op onze steun blijven rekenen, want we dragen verbinding en dialoog hoog in het vaandel. Met cd&v-teamWim willen we zoveel mogelijk Mollenaars verzamelen om mee te werken aan ons lokaal verhaal en dit mee uit te dragen in gans Mol.’

 KMC Mol, de Koninklijke Motorclub Mol bestaat 100 jaar. Ontdek hun verhaal tijdens de expo van donderdag 24 tot zondag 27 augustus in de refter van KSOM Campus Sint-Paulus, Kruisven 25. Het verhaal van de motorclub staat ook voor altijd neergeschreven in een boek dat je zowel op de expo als in verschillende verkooppunten kan aankopen, waaronder de dienst erfgoed.

Frederik Loy (CD&V), schepen voor erfgoed: ‘Een hele eeuw in dienst van de motorsport, dat zetten we graag mee in de kijker. Onze Kamer voor Heemkunde ondersteunde de makers van de expo en het boek door materiaal aan te leveren en mee de geschiedenisboeken in te duiken.

 De openingsuren van de tentoonstelling zijn als volgt: donderdag 24 en vrijdag 25 augustus van 14 tot 21 uur, zaterdag 26 augustus van 10 tot 21 uur en zondag 27 augustus van 10 tot 18 uur.

 Loy: ‘Het relaas over 100 jaar KMC Mol is veel meer dan de neerslag van een eeuw clubleven en motorsport. De sport en de club staan centraal. Tussen de lijnen door schept de kroniek een beeld van de maatschappelijke evolutie in onze gemeente en omgeving. Daarom is dit boek ook voor een breed publiek aantrekkelijk.Het boek kost 39 euro en is te koop op de expo. Verder kan je het vanaf 24 augustus kopen bij perswinkeltje ’t Pleintje (Ginderbroek) en dienst erfgoed en Kamer voor Heemkunde (Molenhoekstraat 2) of bestellen via cuypers.guy@skynet.be of marco.gielen1@telenet.be. Versturen kan ook voor een bijkomende verzendkost van twaalf euro. (EM / Foto LinkedIn)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten