Burgemeester Ranst laat honden in beslag nemen na bijtincident

 Burgemeester Ranst laat honden in beslag nemen na bijtincident

LUC REDIG

RANST – Het gemeentebestuur van Ranst heeft kennis genomen van het ernstig bijtincident aan de Ranstsesteenweg op het fietspad (Millegempad). Twee Turkse herdershonden vielen er een bordercollie aan die met zijn eigenaar aan het wandelen was. Zowel de aangevallen hond als de eigenaar liepen ernstige verwondingen op.

Op basis van het politieverslag liet burgemeester Johan De Ryck (N-VA) bijkomende onderzoeksdaden verrichten door de lokale politie. Waarnemend burgemeester Luc Redig (Groen, zie foto) werd op de hoogte gebracht van de resultaten van dat onderzoek. Hij ontving de vermoedelijke eigenaars van de honden die het bijtincident veroorzaakten.

Op basis van het onderzoek en de hoorplicht heeft de waarnemend burgemeester in navolging van eerdere bestuursmaatregelen bevolen om vandaag nog alle nog aanwezige volwassen honden in het betrokken pand in beslag te laten nemen.

De inbeslagname gebeurde door de lokale politie in het bijzijn van inspecteurs van Dierenwelzijn Vlaanderen. Ondertussen hebben de eigenaars voor alle volwassen honden een andere locatie gezocht, er zijn nog enkel elf pups aanwezig, die uiteraard geen enkel gevaar vormen. Zij zullen worden verkocht en zullen zeker niet opgroeien op hun huidige locatie.

De burgemeester zal de situatie nauw opvolgen, de maatregelen evalueren en definitief uitsluitsel geven over de toekomst van de honden. In de te nemen beslissing zal de openbare orde, veiligheid en gezondheid van de omgeving cruciaal zijn met inachtname van het dierenwelzijn van de betrokken honden.

Het proces-verbaal van het bijtincident is door de politiediensten overgemaakt aan het parket voor verder gevolg. Het parket beslist of er al dan niet wordt vervolgd. Gemeente Ranst zal alle verdere beslissingen in de zaak uiteraard opvolgen.

Het gemeentebestuur heeft al persoonlijk zijn medeleven getoond aan het slachtoffer en zijn hond en wenst hen een spoedig herstel toe.
Samengevat: er zijn geen volwassen honden meer aanwezig op de locatie. Zolang er geen nieuwe, hogere omheining is geplaatst, mogen er geen honden terugkeren. Mocht dat toch gebeuren, dan zal de politie, die op regelmatige basis controles zal uitvoeren, de honden onmiddellijk in beslag nemen. Iedereen kan dus met een gerust hart wandelen en fietsen in de omgeving. (EM / Foto Groen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten