• 25/02/2024

Burgemeester en schepen zetten 107-jarige Duffelnaar in de bloemetjes

DUFFEL – Het was  groot feest in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel. De in de gemeente geboren en getogen bewoonster Mit Van der Auwera mocht maar liefst 107 kaarsjes uitblazen. Mit is de oudste Duffelaar. 

 Op 16 juli 1914 werd Mit Van der Auwera geboren in Duffel. Ze groeide op in de boerderij van haar ouders in de Mijlstraat, samen met haar twee broers en zus.

Ze trouwde in 1936 met Eduard Sijmons en samen hadden ze een landbouwbedrijf in de Hoogstraat. Mit hield  van zingen terwijl ze buiten hard moest werken op het bedrijf. Ze reed ook graag met de fiets, dat deed ze tot haar 93 jaar.

Mit heeft drie dochters, zes kleinkinderen, elf achterkleinkinderen en drie  achterachterkleinkinderen.

Het geheim van Mit om 107 jaar te worden? ‘Hard werken op het veld, spek met goeie boter eten, optimistisch zijn, zingen en lachen. En een goede gezondheid natuurlijk.’

Met 107 is ze de oudste geboren en getogen Duffelaar. Bijna net zo oud als Moederken Diddens. Die werd 108 jaar, maar woonde niet altijd in Duffel.

Mit verblijft ondertussen dertien jaar in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth. Daar organiseerden ze volgens de coronamaatregelen een receptie voor haar medebewoners.

Burgemeester Sofie Joosen (N-VA) en schepen van zorg Luc Van Houtven (CD&V)waren daarbij aanwezig om haar enkele mooie cadeaus te bezorgen en de wensen van de Koning over te maken.

‘107 jaar heeft deze fantastische dame op haar naam staan. We wensen haar vanuit lokaal bestuur Duffel van harte een dikke proficiat’, luidde het.  (EM / Foto Gemeente Duffel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten