• 19/06/2024

Burgemeester De Wever sluit winkels in Deurne en op de Sint-Katelijnevest

ANTWERPEN – Het college bevestigde het besluit van Bart De Wever (N-VA, zie foto), burgemeester van Antwerpen, om twee winkels van dezelfde eigenaars, gelegen aan de Bisschoppenhoflaan en de Sint-Katelijnevest, en een winkel in de Ter Heydelaan tijdelijk te sluiten. De krantenwinkel in de Bisschoppenhoflaan en de Perswinkel in de Sint-Katelijnevest voor een periode van twee maanden tot en met zaterdag 5 november en de winkel (‘slagerij’) in de Ter Heydelaan voor een periode van twee weken, tot en met maandag 19 september, wegens herhaaldelijk illegale druggerelateerde feiten.

De politie en de inspectiediensten gingen begin augustus over tot controle van een winkel gelegen in de Bisschoppenhoflaan in Deurne. In een bergruimte werd door de politie een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aangetroffen, verpakt in veertien aparte verpakkingen. In de inrichting werd ook een grote som cash geld en een precisieweegschaal aangetroffen. De politie stelt vast dat er zeer ernstige aanwijzingen zijn dat er vanuit de handelszaak herhaaldelijk verdovende middelen worden verkocht.

Naar aanleiding van deze feiten ging de politie over tot een huiszoeking in de tweede winkel van dezelfde zaakvoerders, gevestigd aan de Sint-Katelijnevest in Antwerpen. Daar trof de politie een kilogram xtc-poeder, CBD-producten, rookmateriaal en precisieweegschalen aan, alsook opnieuw een grote hoeveelheid cash geld. Naar aanleiding van de vaststellingen in de handelszaken in de Bisschoppenhoflaan en de Sint-Katelijnevest werden er huiszoekingen uitgevoerd in de woningen en de wagens van beide zaakvoerders. Bij die zoekingen werden opnieuw grote hoeveelheden cash geld gevonden. Beide zaakvoerders werden door de politie gearresteerd en beide winkels werden door het parket gerechtelijk verzegeld.

De politie en de inspectiediensten gingen begin juni 2021 over tot controle van een dagwinkel/’slagerij’ in de Ter Heydelaan in Deurne. Achter en naast de toonbank werden door de politie grinders en Kila-pods (nicotinebuideltjes) aangetroffen. Deze artikelen werden te koop aangeboden in de winkel.

Drie maanden geleden werd de inrichting opnieuw gecontroleerd en werden er opnieuw grinders en een hasjpijpje aangetroffen achter de toonbank. Tijdens de controle gaf de zaakvoerder een erg verdoofde indruk en gaf hij toe zelf drugs te gebruiken. Verder lagen er ook lege zakjes met cannabisrestanten, net als een grinder met cannabis estanten onder de toonbank. De zaakvoerder verklaarde dat hij deze dingen in zijn winkel legt, omdat hij niet wil dat zijn kind die zaken kan vinden.

De burgemeester en het college achten het noodzakelijk voor de openbare orde dat de winkels in de Bisschoppenhoflaan, Sint-Katelijnevest en Ter Heydelaan bestuurlijk worden gesloten. De politie stelt immers vast dat er ernstige aanwijzingen zijn dat in de winkels herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten