• 14/06/2024

Buren massaal op bezoek in ZNA Cadix, zwemvijver Boekenberg vaker open

ANTWERPEN – Vandaag komen 840 inwoners van de Cadixwijk op bezoek in het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Ze volgen een rondgang en krijgen uitleg op affiches of televisieschermen. Als nieuwkomer in de wijk vindt ZNA het belangrijk om zijn naaste buren uit te nodigen voor een kennismaking. De 840 tickets waren in geen tijd de deur uit.

ZNA Cadix opent op maandag 18 september. Diezelfde dag sluit ZNA Stuivenberg definitief de deuren.

CEO Eddy Aerts: ‘De opening van ZNA Cadix op 18 september komt dichter en dichter. Over goed 100 dagen is het zover. Als nieuweling in de wijk vinden we het belangrijk om onze buren uit te nodigen, zodat ze kunnen zien wat we doen. Ook na de opening in september blijven ze welkom. Om via de Zorgboulevard door te steken naar de andere kant van het gebouw, of om in ons restaurant Aster een hapje te eten.’

De bezoekers starten op de Zorgboulevard op het gelijkvloers, met de monumentale wenteltrap. Daar nemen ze de lift naar de zestiende verdieping waar ze kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de haven. Vervolgens gaat het met de lift naar de afdeling voor geriatrische patiënten op de zevende verdieping. Hier staat een bezoekje aan het dakterras en een patiëntenkamer op het programma. De volgende halte is de derde verdieping. Daar is tijd voor een pauze op het grote terras en de bezoekers kunnen een blik werpen op het restaurant Aster dat momenteel wordt gebouwd. Tot slot gaat het met de trap weer naar de Zorgboulevard, waar ZNA de buren trakteert op een ijsje.

Als gevolg van het redderstekort moest de stad bij de start van het openluchtseizoen noodgedwongen de openingsuren van zowel zwemvijver Boekenberg als openluchtzwembad De Molen tot aan de zomervakantie beperken. Het college besliste om vanaf donderdag 8 juni op donderdag en vrijdag toch bijkomende zwemuren en verkoeling aan te bieden in zwemvijver Boekenberg. De openingsuren van zwembad Plantin Moretus worden hieraan aangepast, zodat voldoende redders de veiligheid kunnen garanderen in Boekenberg.

Met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen heeft de stad twee toplocaties om in openlucht te komen zwemmen. Sinds mei zijn beide baden terug open voor het publiek, zij het tot aan de zomervakantie beperkter dan in voorgaande jaren. Momenteel zijn beide baden open op woensdag en zaterdag, zondag en feestdagen. Om tegemoet te komen aan de vraag naar een verruiming van de openingsuren voert de stad nu een tijdelijke en gerichte verschuiving van de inzet van haar redders door, zonder daarbij in te boeten op veiligheid.

Daardoor kan zwemvijver Boekenberg extra worden geopend op donderdag en vrijdag, met ingang van donderdag 8 juni. Zo zal de zwemvijver tot eind juni van woensdag tot en met zondag open zijn voor het Antwerpse publiek, en is er enkel een sluiting op maandag en dinsdag. Vanaf de zomervakantie is hij elke dag open.

Concreet gaat het om twee specifieke blokken in de vooravond. Op donderdag opent de zwemvijver van 16.30 uur tot 19 uur, op vrijdag kunnen zwemmers er terecht van 15.30 uur tot 19 uur. Om deze bijkomende openingsmomenten op een veilige manier te kunnen realiseren worden de nodige redders van zwembad Plantin Moretus in Borgerhout tijdens die blokken tijdelijk ingezet aan de zwemvijver. Dit impliceert dat zwembad Plantin Moretus van 8 tot eind juni wordt gesloten op twee zwemluwe late namiddagblokken na: op donderdag van 15.45 uur tot 18 uur en op vrijdag van 15 tot 18 uur. Voor openluchtzwembad De Molen blijven de openingsuren ongewijzigd. (EM / Foto ZNA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten