• 15/04/2024

Bumba komt op bezoek in vijf Antwerpse theaters, Putte en OVAM strijden samen

HEIST-OP-DEN-BERG – Heel wat Vlaamse sterren waren vandaag samen met hun gezin in CC Zwaneberg in Heist-Op-Den-Berg van de partij om te genieten van de nieuwe Bumba show. Charlotte Sieben, Lies Vandenberghe en Maarten Breckx, Astrid Coppens, Daphne Paelinck, Dorien Reynaert, Lesley-Ann Poppe en Nuria Gilizintinova gingen met plezier na de voorstelling samen met Bumba, Bumbalu, Loes en de circusdirecteur op de foto.

Kleine Loes moet elke avond op tijd naar bed, samen met haar lievelingsknuffel Bumba. Maar plots komt haar knuffel tot leven en neemt haar mee naar een wereld waar alles mogelijk is. Ze belandt in het Bumba circus.

Daar leert ze Bumba, Bumbalu, Bumbina en al de dieren van het circus kennen. Na de voorstelling wordt het feest compleet want dan kunnen alle kinderen Bumba een knuffel geven in de foyer.

‘Met Bumbina in Dromenland’ toert nog tot eind dit jaar en is na Heist-Op-Den-Berg nog te zien op vier andere locaties in onze provincie namelijk in Mol (woensdag 11 oktober), Puurs (zondag 22 oktober), Antwerpen (zaterdag 4 en zondag 5 november) en Turnhout (woensdag 13 december). De regie is in handen van Chris Corens.

Om extra inspanningen te leveren in de strijd tegen zwerfvuil, zet gemeente Putte zwerfvuilhandhavers in die intensieve controles uitvoeren. Wie zijn afval zomaar weggooit op de grond en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete. Gemeente Putte werkt hiervoor samen met de OVAM.

Zwerfvuil is één van de grootste ergernissen van de Vlaming, en wellicht ook van de Puttenaar. En toch is het spijtig genoeg alomtegenwoordig in ons straatbeeld. Gemeente Putte spant zich al jaren in met een doorgedreven zwerfvuilbeleid.

Zo is er al jaren een grote groep van groene peters en meters actief die helpen met het opruimen van zwerfvuil. Om dit beleid meer kracht bij te zetten, zal er binnenkort een beroep worden gedaan op de zwerfvuilhandhavers van de OVAM.

Jeroen De Cuyper (N-VA), schepen van leefmilieu: ‘Deze handhavers zullen nauw samenwerken met onze eigen lokale diensten en focussen zich op het op heterdaad betrappen.’

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester): ‘Zij zullen de bevoegdheid hebben om overtredingen vast te stellen wanneer ze iemand betrappen op het weggooien van bijvoorbeeld een peuk, een blikje of een kassaticket op straat. Ook tegen het achterlaten van hondenpoep zal worden opgetreden.’

‘Gedrag dat we met preventiecampagnes ontmoedigen, maar ondanks onze vele inspanningen zien we dat sensibiliseren alleen niet voldoende is. Deze vaststellingen kunnen vervolgens door de sanctionerend GAS-ambtenaar worden omgezet in boetes.’

Omdat handhaving op zwerfvuil een intensieve opdracht is voor lokale besturen, kunnen zij een beroep doen op de OVAM. Zij stelt zwerfvuilhandhavers ter beschikking voor lokale acties, zoals bijvoorbeeld controles in winkelstraten of parken.

Of voor acties op eenmalige evenementen. De zwerfvuilhandhavers geven geen waarschuwing en voeren hun controles niet uit in uniform, om de pakkans te vergroten.

Gysbrechts: ‘Werp dus je afval (bijvoorbeeld een peuk, een blikje of een zakje hondenpoep) in de vuilnisbak of neem het mee en laat je omgeving proper achter. Wie dit niet doet en betrapt wordt door een zwerfvuilhandhaver, riskeert een boete die kan oplopen tot 350 euro.’ (EM / Foto Studio 100)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten