• 17/06/2024

Buiten spelen in Edegem en Kontich, geen alcoholverbod in Hove

EDEGEM – Door de coronamaatregelen is ook dit jaar de Buitenspeeldag in Edegem geen groot evenement. Lawrence Vancraeyenest (N-VA), schepen voor jeugd: ‘Onze jeugddienst heeft samen met enkele jeugdbewegingen een uitgebreid aanbod aan activiteiten klaar waarmee onze jonge Edegemnaars zich zaterdag 24 én zondag 25 april kunnen komen uitleven.’

Traditioneel vindt de Buitenspeeldag plaats op de eerste woensdag na de paasvakantie. In Edegem is de grote tuin van woonzorgcentrum Immaculata al enkele jaren de perfecte speellocatie voor jong én oud. ‘Maar het zijn nog steeds bijzondere tijden, ook voor het lokale jeugdwerk en jeugdbeleid. Gezien de omstandigheden is een groot evenement voorlopig niet mogelijk. Door samen met verschillende jeugdverenigingen een aanbod uit te werken, kunnen de Edegemse jongeren toch ravotten en spelen. Om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen, spreiden we de Buitenspeeldag uit over een heel weekend en over diverse locaties. Zo kan je bij de scouts en gidsen van de 28ste gaan bungeerunnen, is er een scouteske kermis met springkasteel bij de 77ste St.Paulus en maak je een reis rond de wereld in Fort Parsival bij KSA Parsival. KSA Lancelot organiseert een mega-games-kermis en bij KSA OLVE is er supercoole outdoor lasershoot. Tot slot kan je in Jeugdhuis Het Varken een moestuininitiatie volgen. Wie weet, sluiten sommige kinderen zich nadien wel aan bij een van de verenigingen.’ Meer info op www.vtckruispunt.be/buitenspeeldag-2021.

In Kontich werd de middenkatern van het gemeentelijk infoblad van maart-april omgedoopt tot een buitenspeelspecial. Centraal stond de buitenspeeltracker waarop de gebruiker elk uur dat hij of zij buiten vertoeft kan aanduiden. Ter ere van Buitenspeeldag werden de speelterreintjes in de verf gezet… Letterlijk. Zoveel mogelijk speelterreintjes kregen het schildersteam over de vloer. De technische dienst schilderde hinkelpaden, twisters en zelfs lachende kakskes.

De vrijetijdsdienst en jeugdraad werkten een actie uit om de dagelijkse wandelingen uitdagender te maken voor de jonge wandelaars. Ze gingen de paashaas achterna en verstopten verschillende JongGerief-cadeautjes in Kontich. In de pakjes zit speelgoed waar de verstopper van het pakje vroeger of tot voor kort zelf mee speelde: denk maar aan flippo’s, jojo’s, een boek kaarten,… Wie mee wil zoeken, zoekt best op Instagram naar de hashtag #Jonggerief: daar komen alle foto’s van verstopte cadeautjes terecht. De pakjes zijn te herkennen aan hun roze sticker. Wie JongGerief vindt, kan aan de slag om er zelf eentje te maken: in elk pakje zit immers een envelop met de nodige stickers en een brief met uitleg.Wie zelf een pakje wil maken maar er nog geen vond, kan het nodige materiaal bekomen in de bibliotheek of bij het onthaal van Het Gemeentehuis.

Op vraag van de gouverneur heeft burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) het alcoholverbod, dat aanvankelijk was ingesteld tot zondag 31 oktober tussen 18 en 8 uur in de gemeentelijke parken en speeltuinen, ingetrokken. Dit alcoholverbod werd ingevoerd om overlast (nachtlawaai en sluikstort onder meer in landschapspark Frijthout en het gemeentepark), maar ook om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De gemeente bekijkt hoe we dit probleem verder kan worden aangepakt en lanceert de komende maanden enkele acties rond zwerfvuil. (EM / Foto Gemeente Kontich)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten