• 19/04/2024

BS De Groeituin in Heist-op-den-Berg viert start van vergroeningsproject

HEIST-OP-DEN-BERG – Samen met Jan De Haes (tweede van links op de foto), gedeputeerde voor milieu en natuur en burgemeester Jan Moons (links op de foto, beiden N-VA) plantten de leerlingen van basisschool De Groeituin in Heist-op-den-Berg vanochtend een boom op hun speelplaats.

De school slaat aan het ontharden en viert vandaag de start van het vergroeningstraject. De 109 leerlingen van de school en directeur Bruno Peeters waren aanwezig.

De ontharding kadert in het project ‘Groene Oases’, een initiatief van provincie Antwerpen. De provincie voorziet de middelen en de praktische ondersteuning waarmee scholen aan de slag kunnen voor een groene speelplaats.

Een nieuwe els ging de grond in. Op een braakliggend terrein naast de school gaan meer dan 300 planten zorgen voor een speelbosje.

Verder komt er ook een groene rusthoek, een speelheuvel, een buitenklas en een patio met duurzame speelelementen. Voor hun ‘Middelgrote Groene Oase’ krijgt De Groeituin 14 500 euro.

De Haes: ‘Door les te krijgen in en over de natuur, leren we de volgende generaties hoe belangrijk natuur, biodiversiteit en klimaat zijn.’

‘Het is dan ook fijn om te zien hoe de school zich inzet, samen met het Regionaal Landschap Rivierenland.’

Ook lokaal bestuur Heist-op-den-Berg zette zijn schouders mee onder het project. Het bestuur vergroent een aanpalend perceel dat de school ook mag gebruiken. Daarop komt een picknickzone die tevens dienst zal doen als buitenklas.

Moons: ‘Het perceel wordt volledig met een haag afgesloten en krijgt een inheemse beplanting.’

‘Er komt één ingang rechtstreeks naar de school, via de andere ingang is de zone na de schooluren open voor iedereen.’

‘Zo creëren we zowel voor de school als voor de omwonenden een aangename buitenruimte.’

Maurits WOUTERS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten