Brouwerij Leysen start feestjaar met opendeurdag

 Brouwerij Leysen start feestjaar met opendeurdag

HERENTALS – Brouwerij Leysen uit Herentals met zijn Baskwadder bieren bestaat 10 jaar. Steeds meer klanten vinden de weg naar de brouwerij en het gamma van Baskwadder én Sjarel bieren groeit.

10 Jaar

Er was eens … zo beginnen alle mooie verhalen, ook dat van het brouwerij Leysen.Er was eens een gepassioneerde hobbybrouwer. In 2015 startte Jorge Leysen zijn brouwerij in de Meivuurstraat 2 te Herentals. Opgestart met batches van 200 liter zijn we ondertussen gegroeid tot een brouwerij tot 1000 liter per batch. Wekelijks wordt er bier gebrouwen. De ene keer Baskwadder, de andere keer Sjarel of een bier op maat voor derden. Ondertussen heeft de brouwerij al meer dan 50 verschillende recepturen en meer dan 150 verschillende etiketten en jaarlijks komen er nog bij.

Feestjaar: Feest bier, Nieuw etiket

Vermits deze verjaardag niet ongemerkt mag voorbij gaan is er sinds 1 mei een feestbier op de markt gebracht. De “Baskwadder 10”, gebaseerd op het recept van de geroemde Baskwadder tripel maar iets steviger zodat het alcoholgehalte op 10% komt. Dit biertje heeft ook als eerste een nieuw ontwerp van etiket. Dit etiket zal ook overgenomen worden door de andere Baskwadder bieren in de loop van het jaar. Na 10 jaar mocht ook het etiket worden vernieuwd. Dit verwijst nog steeds naar de Baskwadder die prikkeldraad eet. Daarom de klauw en de prikkeldraad op het etiket.

Het feestjaar zal gestart worden tijdens de opendeurdag op 25 en 26 mei. Een heus feest met nieuwe bieren, gratis rondleidingen en ondersteunt met de nodige muziek. Op zaterdag komen “Sofie en De Mannen van Gisteren” het beste van zichzelf geven. Met muziek van verschillende genres, voor alle leeftijden, van rustige luistermuziek tot meezingers en meedansers brengen ze de mensen nog dichter bij mekaar, letterlijk en figuurlijk ambiance verzekerd.
Op zondag doen we het iets rustiger met Dirkacoustic die met een akoustische set er een lap opgeeft.
Upgrade proeflokaal

Ondertussen krijgt ook het proeflokaal een upgrade. Tijdens deze feestzomer zal het proeflokaal ook iedere laatste zondag van de maand open zijn. Tijdens deze maandelijkse activiteit “Zomer op ’t terras” kunnen de verschillende biertjes geproefd worden en zijn er ook rondleidingen mogelijk.
Het feestjaar eindigt op 6 en 7 december met een gezellig winters verjaardagsfeest en dan klinken we op de verdere toekomst!

Feestagenda 10 jaar Brouwerij Leysen 2025


• 24 & 25 mei groots Opendeurdweekend
• 29 juni Zomer op ‘t terras
• 27 juli Zomer op ‘t terras
• 31 augustus Zomer op ‘t terras
• 28 september Zomer op ‘t terras
• 6 en 7 december Winters Verjaardagsfeest 10 jaar brouwerij Leysen

Brouwerij- Stokerij

En dat er toekomst is bij Brouwerij Leysen wordt ook weer bewezen door te starten met een distilleerderij. Jorge heeft het voorbije jaar de opleiding distillateur tot een goed einde gebracht en wil ook het grote publiek hiervan laten genieten. De verbouwingen zijn lopende en de stookketel is ook geleverd. Het doel is om binnen een 5 tal jaar onze eigen whisky op de markt te brengen. Tot dan brengen we wel andere distillaten op de markt. Zo zitten er al een fijne bierbrand en enkele kruidenbitters in de pijplijn. De nieuwe stookketel kan tijdens de opendeurdag al worden bekeken door het grote publiek. Na deze opendeurdag zal alles verder afgewerkt worden om zo in het najaar onze eerste producten te kunnen maken. Nee ze zitten niet stil bij Brouwerij en Stokerij Leysen.

Meer info vind je op de website http://brouwerijleysen.be/

Foto’s brouwerij

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten

Antwerps Persbureau

GRATIS
BEKIJK