• 20/06/2024

Brasspartij en tuinfeest in Harmoniepark, folklorefestival in Wilrijk, staking op maandag

ANTWERPEN – Nu zondag 21 mei is het Harmoniepark de groene arena voor een vriendschappelijke battle tussen internationale brassbands. Vier topbands blazen de ziel uit hun lijf in verschillende rondes.

De zesde editie van Brasspartij is een feestelijke bijeenkomst van de beste Europese brassbands. Kolektif Istanbul (Turkije), Pelouse Grass Band (België), Valvetronic (Nederland) en You Rascal Band (Frankrijk) brengen heerlijke New Orleans, swingjazz, balkan en hoempa naar het Harmoniepark. Het applaus van het publiek bepaalt de winnaar. Iedereen kan meefeesten op deze dag vol swingende muzikale duels. Verder zijn er eetkraampjes, een bar, ijsjes en streekbieren. MC Nele Van den Broeck is de gastvrouw die de bands bijstaat op hun pad naar eeuwige roem. DJ Mister Mix Nix zorgt voor plaatjes tussen de muzikale duels. Brasspartij is een organisatie van lokaal cultuurbeleid district Antwerpen.

*HET PROGRAMMA: 13.30 uur: start met feestelijke intrede van de brassbands, 14 uur: muzikale duels tussen de brassbands op het podium, 17 uur: finale en slotfeest. Info:  https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-antwerpen-1/cultuur/feest-mee-op-de-brasspartij

Eén dag eerder, morgen 20 mei, is iedereen welkom tijdens het Tuinfeest Harmonie. Info: https://www.antwerpen.be/info/624ac13d23ccc5ce4214b6b2/herbeleef-de-belle-poque-en-picknick-mee-in-harmoniepark

Bij Volkskunstgroep De Kegelaar uit Wilrijk wordt er al volop afgeteld naar het pinksterweekend van zaterdag 27 en zondag 28 mei. Dan organiseert de groep immers zijn jaarlijks folklorefestival Wivo.

Hiervoor verwelkomen ze als buitenlandse gastgroep Folklore-ensemble Ihna Erlangen uit Duitsland. Op zondag zullen ook de Servische dansgroep Djurdjevak en de historische dansgroep Passi, beiden uit Antwerpen, van de partij zijn. Het belooft weer een goed gevuld, wervelend folkloreweekend te worden. Op zaterdagavond is iedereen welkom die graag zelf zijn of haar beste beentje voorzet. Men kan zich volledig laten gaan op de dansvloer tijdens het Sinksenbal. Op zondagvoormiddag vindt een aperitiefconcert plaats, verzorgd door de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo. In de namiddag bieden zowel de verschillende afdelingen van De Kegelaar als alle gastgroepen het publiek een dansspektakel aan.

*PROGRAMMA: Zaterdag 20 uur Sinksenbal (Rozenkranszaal, Heistraat 390; vijf euro), zondag 15 uur festivalvoorstelling (Dionteater, Sint-Camillusstraat 29; voorverkoop twaalf euro, kassa vijftien euro). Info: 0456 21 26 99 of www.dekegelaar.org. Via deze website zijn ook tickets verkrijgbaar. Reserveren voor zondag is wenselijk, gezien het beperkt aantal plaatsen.

Op maandag 22 mei is er een nationale actiedag, waarvoor ACOD een stakingsaanzegging deed. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de dienstverlening van stad Antwerpen.

De dienst stadsreiniging probeert de dienstverlening inzake afvalophaling te verzekeren maar de stad vraagt haar inwoners die op 22 mei een ophaaldag hebben om al hun afval (restafval, gft, pmd en papier en karton) pas aan te bieden bij de volgende ophaling. Indien er toch veel huisvuil buitenstaat, kan de stad beslissen om niet-selectief op te halen, dan gaat al het afval in één huisvuilwagen. Afspraken voor de ophaling van grofvuil op maandag 22 mei werden geannuleerd. Alle recyclageparken zijn gesloten en het recyclagepunt werd geannuleerd. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten