• 24/06/2024

Brasschaat is minstens 2 jaar lang ‘Sportbedrijf’

BRASSCHAAT – De gemeente krijgt voor twee jaar lang het label ‘Sportbedrijf’ toegekend vanuit Sport Vlaanderen. Het label geldt als beloning voor organisaties die investeren in de gezondheid van hun werknemers. Een investering die ruimschoots terugverdiend wordt: medewerkers zijn zo fitter, gezonder, voelen zich beter, hebben minder last van stress, zijn minder vaak ziek en dus ook productiever.

Brasschaat ontving het label van Sport Vlaanderen heel toepasselijk op haar jaarlijkse teambuildings- en sportdag (31 mei) voor het gemeentepersoneel. Brasschaat mag zich zo 2 jaar lang een Sportbedrijf noemen.

“Met dit label tonen we aan dat wij bewust investeren in ons meest waardevolle kapitaal: onze werknemers. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. De volgende jaren gaan wij het sporten in werkverband verder blijven promoten en ondersteunen. Zo zullen we experimenteren met het aanbod maar ook het communitysporten verder uitwerken. Als één gemeente Brasschaat team gaan we volop voor de unieke Award!” ADINDA VAN GERVEN – schepen van Sport

Sport Vlaanderen stelt verschillende criteria voorop waaraan het bedrijf moet voldoen om het label te mogen ontvangen. Om het Label Sportbedrijf te halen, moet er aan 4 van de 7 criteria voldaan worden. De criteria zijn onder andere:

Een sportbedrijf heeft een geïntegreerd sport- en beweegbeleid
Een sportbedrijf heeft beweeg- en sportambassadeurs
Een sportbedrijf organiseert acties OP het werk en de thuiswerkplek, maar ook MET het werk
Een sportbedrijf onderneemt ook acties NAAR het werk

Brasschaat organiseert zo voor werknemers: padel, bootcamp, start-to-run, lunchwandelingen, yoga, dans. Maar ook fietsleasing, deelname aan de 10.000stappen-clash, aankoop van dynamisch kantoormeubilair.

“Ons geïntegreerd gezondheidsbeleid omvat naast sporten en bewegen ook acties rond voeding, rookstop en mentaal welzijn. Het behalen van dit label is een mooi voorbeeld van een organisatiebrede samenwerking die beloond wordt”. BRUNO HEIRMAN – schepen van Personeel

Brasschaat stopt niet bij dit label en toont zelfs ambitie om nóg beter te doen en mee te dingen naar de Sportbedrijf-Award. Dat is een onderscheiding van Sport Vlaanderen die enkel om de 2 jaar uitgereikt wordt en maar 1 bedrijf binnen de eigen categorie kan winnen. Om in aanmerking de komen voor die award, moet aan 5 van de 7 criteria voldaan worden. En enkel het bedrijf met de hoogste score over alle criteria heen, wint de award.

Foto gemeente Brasschaat

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten