• 12/07/2024

Brasschaat huldigde zijn sportkampioenen in Sportoase

BRASSCHAAT – Vanavond vond het jaarlijkse Sportgala van Brasschaat plaats in de sporthal van Sportoase. Een feestelijk gebeuren waarbij het gemeentebestuur talrijke sportieve prestaties van het afgelopen sportjaar extra in de kijker te zetten. Acht winnaars die in 2023 een titel op provinciaal, Vlaams, Belgisch of internationaal niveau behaalden werden gehuldigd.

De trofee voor beloftevolle jongere ging naar Mila Coolen. Zij leverde nationaal en internationaal niveau indrukwekkende skateprestaties. Ze werd toegelaten tot het GTT-programma (geïndividualiseerd topsporttalent) met het doel deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2028.

De meest beloftevolle jongerenploeg is het miniemen BU12 GOLD-team van de Brasschaat Braves Baseball- en Softballclub. Dit team bestaat uit zowel meisjes als jongens van negen tot twaalf 12 jaar. Ze behaalden een indrukwekkende reeks overwinningen, waarbij ze zowel uit- als thuiswedstrijden met ruime marges wonnen.

De trofee voor de meest verdienstelijke G-sporter ging naar Michiel Desmet. Hij verbrak het wereldrecord handbiken met een epische reis van 8 500 kilometer van Yukon (Alaska) tot Los Angeles. Hij gebruikte tijdens deze trip  geen andere vervoersmiddelen dan zijn handbike.

Sportploeg van het jaar is Dragons Vrouwen 1. Zij behaalden voor de derde keer op rij de tweede plaats in het Belgisch Kampioenschap. Na een spannende halve finale en finale grepen ze net naast het goud maar behaalden ze wel weer zilver. Ook op Europees niveau toonden de Dragons hun talent want ze veroverden voor de tweede keer de Women’s EuroHockey Club Trophy.

De trofee voor coolste sportclub is voor Pivolté, de teamspirit van deze dansschool is ongezien. Dankzij toffe en inspirerende danslessen voor alle leeftijden en op elk niveau is Pivolté een hechte dansfamilie waar passie en kwaliteit samenkomen. Sportman van het jaar is basketballer Thijs De Ridder. Thijs begon zijn basketbalcarrière bij de Cobras in Brasschaat in 2012. Daarna ging hij snel naar de Antwerp Giants en daar was hij twee jaar prof. Met vijf EK-deelnames en twee keer de top vijf van beste spelers, heeft hij zijn stempel gedrukt op het nationale basketbalteam.

Sportvrouw van het jaar is Lotte De Vet. Zij verbrak het wereldrecord lopen met een rolstoel met 29 minuten. Ze deed er 3 uur en 25 minuten over. Daarnaast werd ze tiende in haar leeftijdscategorie op de Iron Man in Hawaï en behaalde ze de eerste plaats op de Hel van Kasterlee.

Er werd ook een jaarlijkse Kapitteltrofee overhandigd aan iemand die zich belangeloos inzet binnen de vereniging en zich onmisbaar maakt voor de club. Deze trofee ging naar Bob Geysen. Bob begon als speler bij KSVB (toen nog SVB) Driehoek en groeide door tot jeugdtrainer, vrouwenvoetbalpionier, bestuurslid en uiteindelijk voorzitter. Gedurende zijn zes jaar voorzitterschap groeide de club enorm. Daarna richtte hij de G-werking op, waar hij al drie jaar met passie aan het roer staat. Daarnaast is Bob ook nog actief binnen verschillende Brasschaatse projecten zoals de Fietsbib.

Tenslotte was er de trofee voor de  publiekslieveling. Dit jaar ging de trofee naar KSVB Driehoek vrouwen. Zij speelden in de hoogste reeks van het recreatief verbond kampioen én wonnen de beker van Antwerpen. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten