• 27/05/2024

Brasschaat heeft twee uitgestippelde routes om voor of na het werk te lopen of wandelen

BRASSCHAAT – Loopbaan heeft in Brasschaat sinds vanmiddag een dubbele betekenis. Deze loopbaan helpt je carrière niet vooruit, wel je conditie.

Het is een uitgestippelde route om tijdens of tussen de werkuren door te joggen of te wandelen.

De focus van de loopbanen ligt in eerste instantie op bedrijven, maar ze zijn evengoed toegankelijk voor het brede publiek.

De allereerste loopbaan van Brasschaat bevindt zich op bedrijventerrein Campus Coppens in wijk Maria-ter-Heide.

Het is het resultaat van een samenwerking tussen Campus Coppens vzw, de gemeente en Sport Vlaanderen.

Door met verschillende lussen te werken is Loopbaan Campus Coppens perfect voor zowel ervaren lopers als recreatieve wandelaars.

Adinda Van Gerven (N-VA, tweede van rechts op de foto hierboven), schepen voor sport: ‘We promoten zo niet alleen sportieve werkpauzes, maar ook actieve wandelvergaderingen.’

‘Voor ieder wat wils. We bieden onze inwoners al een waaier aan sportmogelijkheden aan, nu zetten we onze bedrijven in beweging.’

‘We investeren niet alleen in de gezondheid en het welzijn van de werknemers, maar ook in het succes van de organisatie.’

Een tweetal kilometer verderop, bij Salons De Groene Jager, staat een tweede startbord. Het is de ideale startlocatie voor nog een loopbaan van drie kilometer.

Hier worden immers vele vergaderingen en bedrijfsworkshops georganiseerd. Onderweg kan je aansluiten op de lussen van Campus Coppens.

Ben Weyts (N-VA), Vlaamse minister van Sport: ‘We slagen erin om steeds meer bedrijven te overtuigen van het belang van fitte en gezonde werknemers. Geen enkele plek leent zich er beter toe om zitgedrag te doorbreken dan de werkplek.’

Na de officiële onthulling van het startbord Campus Coppens kregen de aanwezigen de kans om de lussen van twee en vier kilometer uit te testen. Daarna volgde een gezonde lunch in de nabijgelegen broodjesbar Het Wachthuisje. (LW / Foto’s Gemeente Brasschaat)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten