• 22/05/2024

Brandweerzone Kempen Post Mol vierde beschermheilige Sint-Barbara

MOL – Sint-Barbara is de beschermheilige van de gevaarlijke beroepen, waaronder brandweer, politie, mijnwerkers, ….. Haar naamdag valt op 4 december.

Bij de Molse Post van Brandweerzone Kempen staat ieder jaar op die datum de traditionele Sint-Barbaraviering op het programma om hun beschermheilige te eren. De voorbije drie jaar kon, door corona die viering niet doorgaan. Na de pandemie voorbij is werd er opnieuw aangeknoopt met deze traditie.

Vanochtend werden beroepsbrandweerlui, vrijwilligers en oudgedienden van Post Mol ontvangen ‘Ten Huize Foets’ in Mol-Millegem voor een ontbijt. Nadien vertrokken de brandweermannen met de bus naar de kerk van Mol-Rauw om de misviering bij te wonen waar tijdens de offerande ‘ten velde’ werd geblazen door het klaroenkorps van Brandweer Mol. Na de misviering werd door ditzelfde korps aan de kerk de ‘groet aan het vaandel’ geblazen.

Hieropvolgend ging het terug richting Mol-Millegem waar een uitstap werd gedaan met klaroengeschal door de straten van dit gehucht waarna ze ‘Ten Huize Foets’ werden verwacht voor een middagmaal.

In de namiddag stapten de brandweermannen terug de bus op richting Dessel. Op de tonen van het klaroenkorps werd er door de straten van die buurgemeente een optocht gehouden om nadien terug te keren naar de kazerne in de Ambachtsstraat in Mol.

Volgende zaterdag 10 december vindt er een avondfeest plaats waar de brandweermannen samen met hun partner op worden uitgenodigd. Op dit feest zullen verscheidene brandweermannen een medaille mogen ontvangen voor hun vele jaren dienst bij het korps.

 

Foto’s Peter Willekens

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten