• 15/07/2024

Brandweer zet deuren open voor unieke fotosessie, werken aan Mols zwembad

MOL – Communicanten en feestelingen krijgen dit jaar weer de kans om originele foto’s te maken bij een voertuig van de brandweer, politie of het Rode Kruis. Meld je aan voor zondag 6 maart. De fotoshoot vindt plaats op zaterdag 19 maart van 9.30 tot 12.30 uur in het Veiligheidshuis in Geel en de kazernes van Mol, Herentals, Westerlo en Grobbendonk.

Tover je dochter om in een stoere politievrouw of zet je zoon achter het stuur van een echte brandweer- of ziekenwagen. Je kan in verschillende kazernes terecht voor een fotomoment: Veiligheidshuis Ter Stokt, Stelenseweg 92, 2440 Geel: voertuigen brandweer, politie en Rode Kruis, Kazerne Grobbendonk, Vaartkom 3, 2280 Grobbendonk: enkel brandweervoertuigen, Kazerne Herentals, Oud-Strijderslaan 1, 2200 Herentals: brandweer- en politievoertuigen, Kazerne Mol, Ambachtsstraat 18, 2400 Mol: brandweer- en politievoertuigen en Kazerne Westerlo, De Merodedreef 13, 2260 Westerlo: brandweer- en politievoertuigen.

Geef je gegevens en voorkeuren door voor zondag 6 maart. Je ontvangt een bevestiging. Midden maart krijg je een mail met de planning en verdere informatie. Breng je eigen fotograaf mee of neem zelf de foto’s. Slecht weer? Je kan foto’s nemen in de brandweergarage. Stel je hoffelijk op zodat iedereen rustig foto’s kan nemen. Hou je aan de huidige coronamaatregelen. Aanmelden doe je via https://kempen.hulpverleningszone.be/pagina/inschrijving-foto-s-communie-of-lentefeest-2022.

Momenteel vinden er renovatiewerken plaats aan het openluchtzwembad van Vita Den Uyt, Rode-Kruislaan 18 in Mol (zie foto). De volledige vloer van het buitenbad wordt vervangen. De tegels van de zijwanden werden eerder al vernieuwd. Dit gebeurde bij de opening van Vita nu drie jaar geleden. Volg de werken op de voet via de Facebookpagina van Vita Den Uyt.

Na het uitbreken van de vloertegels wordt over het openluchtzwembad een gigantische tent geplaatst. Alleen zo kunnen de tegelwerken in weer en wind plaatsvinden. Voor de opening van het openluchtzwembad moet deze huzarenklus afgerond zijn.

Vanaf woensdag 16 tot en met dinsdag 22 februari voert de groendienst snoeiwerken uit in de Volmolenbaan, gedeelte tussen Borgerhoutsendijk en Slagmolenstraat in Mol. Tijdens de werken geldt een doorgangsverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer en doodlopend op volgende kruispunten: Borgerhoutsendijk/Volmolenbaan en Slagmolenstraat/Volmolenbaan. Ter hoogte van de werken wordt een volledig doorgangsverbod ingevoerd. Ook fietsers kunnen de werfzone niet passeren en moeten omrijden. Bewoners kunnen hun woning steeds bereiken, van één van beide zijdes, afhankelijk van waar mobiele werf zich bevindt. Tijdens het weekend wordt er niet gewerkt en gelden deze tijdelijke maatregelen niet.

Was je niet aanwezig op de infoavond over het cultuurcafé in ’t Getouw? De presentatie van de infoavond herbekijk je op www.gemeentemol.be/cultuurcafé. Je kan nog steeds deelnemen en een conceptvoorstel indienen voor donderdag 24 maart. De volgende stap in het project? Een vrijblijvende infosessie van Unizo op dinsdag 22 februari om je businessmodel op punt te stellen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten