• 16/04/2024

Brabantstunnels even dicht, Cinekids in Wilrijk, Kunstendag in Borgerhout

WILRIJK – De Jeanne en Jos Brabantstunnel op de Leien worden donderdag 4 november afgesloten om de sprinklers te herstellen. Gemotoriseerd verkeer volgt vanaf 6 uur ’s ochtends een omleiding via de Singel of de Scheldekaaien. Zodra de herstelling is afgerond, gaat de tunnel weer open.

Plaatselijk verkeer uit het noorden kan zijn traject vervolgen via de parallelweg op de Italiëlei en het Operaplein. Plaatselijk verkeer uit het zuiden kan omrijden via de Maria-Theresialei, Quellinstraat, Van Ertbornstraat, Franklin Rooseveltplaats en Italiëlei. Automobilisten kunnen de ondergrondse parking Opera nu donderdag nog steeds verlaten.

Morgen begint in CC De Kern in Wilrijk Cinekids. Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar nu is het smullen geblazen.

Zet je schrap, want je kan meevaren op de eetbare chocoladerivier van Willy Wonka en samen met Solan en Ludwig de race aangaan voor kaas. Men schotelt je elke dag de lekkerste films voor. Heb je nog niet genoeg na de film? Dan kan je één van de workshops bijwonen. Naast de festiviteiten in De Kern kan je voor een aperitiefje naar de bib of de Academie Wilrijk voor andere activiteiten. Naast het gamelab van J.E.F. en het Rekkerstation kan je je een hele week uitleven in restaurant Chez De Kern: in de foyer vind je elke dag opnieuw toffe knutsel- en doetafels. Volwassenen betalen zes euro per film, kinderen vijf euro. Cinekids is een samenwerking tussen cultuurcentrum De Kern, bibliotheek Bist, de Jeugddienst, Academie Wilrijk en het district Wilrijk. Het voorziene Filmkamp wordt afgelast. Het festival duurt tot zondag. Alle info op www.ccdekern.be/cinekidsfestival.

Kunstendag voor Kinderen strijkt op zondag 21 november neer in Borgerhout. Er zijn meer dan vijftien gratis activiteiten voor kinderen van drie tot twaalf en hun ouders. Je kan genieten van een muzikale animatiefilm van Zonzo Compagnie, betoverd geraken door de klanken van Flatland of meedoen aan een workshop glas schilderen, percussie of woordmonsters.

De organisatoren zorgen voor een creatieve, prikkelende dag met veel goesting voor kunst binnen de geldende coronamaatregelen. Er is zowel een open als een gesloten aanbod. Het open aanbod is vrij toegankelijk. Voor het gesloten aanbod heb je een ticketje nodig. Een gratis ticket kan je enkel de dag zelf verkrijgen aan de ticketbalie. De balie is ter hoogte van Kwekerijstraat 82. De ticketbalie opent om 12.30 uur. De open activiteiten starten om 13 uur. Activiteiten waarvoor je een ticket nodig hebt, starten vanaf 13.30 uur. De Kunstendag voor kinderen is verspreid over vier locaties: KRAS, Kwekerijstraat 92 (open aanbod, vrij toegankelijk), Buurthuis Zermatt, Terloplein (open aanbod, vrij toegankelijk), Rataplan, Wijnegemstraat 27 (enkel toegang met een ticket) en Ligo Antwerpen, Kwekerijstraat 82 (enkel toegang met een ticket). Al de locaties liggen op 200 meter van elkaar. De Kunstendag voor Kinderen is een organisatie van Rataplan, District Borgerhout, de Gezondheidskiosk, Jeugddienst Borgerhout, Bib Vrede, Sportinitiatief Mobadara, Internationaal Comité, Ligo Antwerpen, Kras Borgerhout, Chiro Boho en Zermatt. Volledig overzicht op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-borgerhout/nieuws/kunstendag-voor-kinderen-1. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten