• 23/05/2024

Bouwsector gaat aan de slag met creatieve ondernemers

RIJKEVORSEL – Kamp C (het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw) en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. (een verbindingsplatform voor de creatieve economie in provincie Antwerpen) starten samen een nieuw innovatietraject waarin de bouwsector wordt uitgenodigd om met creatieve ondernemers aan de slag te gaan.

‘Build. Create. Innovate’ heet het traject, dat de creativiteit en innovatiedrang bij bouwbedrijven wil stimuleren. Door een brug te slaan naar de Antwerpse creatieve sector en een cross-sectoraal ecosysteem te bouwen, wordt vernieuwing gestimuleerd. Bedrijven die deelnemen krijgen de kans om hun innovatiepotentieel, nieuwe ondernemerschapsvormen en businessmodellen te ontdekken en in de praktijk te brengen. Thema’s als efficiëntie, optimalisatie, duurzaamheid, circulariteit, nieuwe materialen en uniek vakmanschap staan centraal. Zowel startende ondernemers als groeiers en gevestigde waarden kunnen deelnemen. De focus ligt op de Antwerpse Kempen, maar bij uitbreiding gans Vlaanderen.

Ludwig Caluwé (CD&V), gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM Antwerpen: ‘We ondersteunen hiermee ondernemingen uit beide sectoren om nieuwe opportuniteiten te grijpen. In tijden van crisis is het belangrijk om te investeren in vernieuwing en volop in te zetten op een stabiele bedrijfstoekomst. De creatieve sector heeft zich al bewezen als een hefboom voor innovatie in andere sectoren. Op dat succes bouwen we nu verder.’

Gedeputeerde Kathleen Helsen (CD&V), voorzitter van Kamp C: ‘Door kennis, expertise en talent te bundelen creëren we een win-win voor iedereen. Welke bouwfirma matcht  met welk innovatiebureau, welke architect komt met welke digitale media expert tot een virtuele betovering, welk interieurbedrijf maakt een verbluffende nieuwe showroom door met een strategische designer in zee te gaan?’

Kamp C en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. nodigen ondernemers uit de bouwsector uit om deel te nemen. De eerste sessies starten in maart en zullen afgerond zijn in juni. De deelnemers krijgen een traject op maat en worden individueel begeleid. Procesfacilitator is de Antwerp Management School. In het voorjaar van 2022 start een nieuwe reeks. Inschrijven voor één van deze trajecten kan door te mailen naar sarah.verbeeck@kampc.be. Build. Create. Innovate. krijgt financiële ondersteuning van de provincie Antwerpen en de Vlaamse en de Europese overheid. Daardoor kost het traject slechts 2 400 euro. Dat is een rechtstreeks vergoeding voor de creatieve ondernemer waarmee de bouwfirma samenwerkt. De firma Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel nam eerder deel aan een soortgelijk traject en is alvast vol lof. Gedelegeerd bestuurder Ben Ooms: ‘Het co-creatietraject van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. bracht ons in 2018 in contact met Absintt Innovation Agency, een creatief bureau uit Antwerpen. We wilden benadrukken dat Ooms niet enkel nieuwbouwprojecten realiseert, maar ook renovaties en interieurmaatwerk en dat we de klant in het hele proces ontzorgen. Met Absintt vertaalden we dit naar de naam Ooms Woonrealisaties en een nieuwe merkidentiteit.’ Project Build. Create. Innovate. krijgt een ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ten bedrage van 107 489 euro. Daarnaast ontvangt Kamp C van de provincie Antwerpen hiervoor 23 535 euro cofinanciering. Het project loopt tot en met 30 september 2022. (EM / op de foto: vlnr Luc Broos (POM Antwerpen), Sofie Torfs (Kamp C), Kathleen Helsen (gedeputeerde) en Ben Ooms (Ooms Woonrealisaties) © provincie Antwerpen)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten