• 23/06/2024

Bouw Welzijnscampus Geel gaat van start, gratis parkeren verlengd

GEEL – De komende weken starten de bouwwerken aan de Welzijnscampus Geel, een gezamenlijk project van Centrum Algemeen Welzijnswerk De Kempen en stad Geel. Deze nieuwbouw komt op de site van Den Echo aan de Diestseweg.

Lorraine Banken, stafmedewerker CAW De Kempen: ‘CAW De Kempen helpt iedereen met een welzijnsvraag. Mensen die problemen ondervinden in onder meer relaties, opvoeding of huisvesting kunnen bij het CAW terecht, net als slachtoffers en daders van geweld.’

Om inwoners van Geel en omstreken met welzijnsvragen nog gerichter te helpen, werken CAW De Kempen en stad Geel sinds enkele jaren intensief aan de voorbereiding van een gezamenlijk project, de Welzijnscampus Geel.’

In het gebouw krijgen alle bestaande werkingen van CAW De Kempen die gevestigd zijn in Geel een plaats. Zo verhuizen onder meer de jongerenwerking (JAC), de onthaal- en begeleidingsteams en de residentiële opvang, die tijdelijke huisvesting voorziet voor dak- en thuislozen. Stad en OCMW Geel beschikken over een aantal ruimtes in de nieuwbouw. Zo komt er een grote ontmoetingsruimte voor de dienst gelijke kansen en ook enkele studio’s voor noodopvang.

Griet Smaers (CD&V), schepen van sociaal belang & zorg: ‘CAW De Kempen is de bouwheer voor de nieuwe Welzijnscampus Geel. Stad Geel stelt de grond gratis ter beschikking door middel van een erfpacht. In het meerjarenplan voorziet de stad een bijdrage van 500 000 euro voor de bouwwerken. Dit komt overeen met circa tien procent van de totale bouwkosten, het overige deel van de kosten wordt gedragen door CAW De Kempen. Met deze bijzondere samenwerking zorgen de stad en het CAW bovendien voor efficiënte besteding van middelen. ‘

Eind 2019 werd de omgevingsvergunning toegekend voor de nieuwbouw. In de loop van vorig jaar vond de sloop van het oude gebouw Den Echo plaats en werd de nieuwbouwaannemer aangesteld. De komende weken starten de nieuwbouwwerken, deze zullen ongeveer vijftien maanden duren. Het CAW verwacht de Welzijnscampus Geel in de lente van 2022 in gebruik te nemen.

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van Architects in Motion. Het is een eenvoudig volume van drie bouwlagen, volledig bekleed met leien. De gevels aan de kopse kanten bestaan uit grote glaspartijen. Ondergronds is er parkeerplaats voor de medewerkers van beide organisaties. De hoofdingang van de site is voorzien aan de zijde van de nieuwe woonwijk Wijdbosch.

Om de Geelse handelaars te ondersteunen, verlengt de stad het gratis parkeren op zaterdag. Tot en met zaterdag r26 juni hoef je op zaterdagen niet te betalen voor een parkeerplaats op de centrumparkings in Nieuwstraat en Pas. Burgemeester Vera Celis (N-VA): ‘De stad draagt hiervoor de kosten. Zo moet men zich geen zorgen maken over de prijs en tijdslimiet van het parkeerticket tijdens een bezoek aan de Geelse centrumhandelaars. In deze tijden hebben ze eenieders steun meer dan ooit nodig. ‘ (EM / Afbeelding Architects in Motion)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten