• 19/05/2024

Bouw extra taklokaal scouts De Hellevelders van start

DUFFEL – Scouts en Gidsen De Hellevelders van Duffel-Mijlstraat krijgen een taklokaal voor de jins. De aannemer is gestart met de werkzaamheden.

“De gemeente plant investeringen in het scoutslokaal van de Mijlstraat”, zegt Dirk Broes, schepen van jeugd. “Scouts De Hellevelders heeft sinds enkele jaren een jin-tak, dat is de oudste leeftijdsgroep. Het lokaal waarin de scouts zit, was hier niet op voorzien. De jin-tak gebruikt daarom al een paar jaar een container in de tuin van het lokaal.

De scouts van de Mijlstraat zijn blij met de komst van het nieuwe taklokaal. “Onze tijdelijke container is intussen echt versleten, we zijn blij dat het nieuwe lokaal binnenkort in gebruik kan worden genomen”, zegt Luka Dillemans, groepsleiding bij scouts De Hellevelders. “Het taklokaal komt in de tuin naast de berging van het grote materiaal. Zo houden we nog genoeg speelruimte over naast het nieuwe lokaal.”

“Het lokaal wordt gebouwd door de firma L. Heylen uit Olen en zal 221.304,16 euro inclusief btw kosten. Rond de zomer zal het lokaal klaar zijn voor gebruik”, besluit schepen van patrimonium Jos Hellemans.

Foto: gemeente Duffel

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten