• 21/06/2024

Boterhammen in ons Park brengt zeven muziekbands naar Duffel

DUFFEL – Met Boterhammen in ons Park haalt het Universitair Psychiatrisch Centrum deze zomer de festivalsfeer naar Duffel. Medewerkers en patiënten, maar ook wie woont en werkt in en rond Duffel is zeven donderdagen welkom om tijdens de middag te genieten van uiteenlopende muziekbands in het park van UPC Duffel. Inmiddels is men toe aan de zevende editie van het festival en ook dit jaar staat er een mooie line-up op de affiche.

De zevende editie van het succesvolle Boterhammen in ons Park start op donderdag 7 juli. Het concept is simpel. Jij zorgt voor de boterhammen, de organisatoren voor de muziek. Elke donderdagmiddag, tussen 12 en 13 uur, nodigt het UPC muzikanten uit in haar park. Dat zeven weken op rij. Dirk Broos, algemeen directeur UPC Duffel: ‘Zo willen we de zomersfeer naar het ziekenhuis halen. Voor medewerkers is het een fijn ontmoetingsmoment, zonder verplichtingen en ook patiënten kijken uit naar de optredens. De zomer staat voor veel mensen gelijk aan festivals, dat gevoel mogen we ook hier ervaren. Patiënten zien veel medewerkers op vakantie vertrekken, terwijl zij hier blijven. Op deze manier waait er ook voor hen een zomersfeertje aan.’

‘Wie woont en werkt in en rond Duffel en toevallige voorbijgangers verwelkomen we met open armen. Als ziekenhuis zijn we een open gemeenschap waar we professioneel werken rond ziekte en gezondheid, succes en falen. Daar wordt iedereen wel eens mee geconfronteerd. Rondom ons ziekenhuis staan geen hoge muren. Zo vinden we het fantastisch dat wie van het centrum naar het station wandelt onze campus doorkruist. Onze sport- en vergaderinfrastructuur stellen we open en we organiseren publieke tentoonstellingen. Er is hierbij geen onderscheid tussen medewerkers, patiënten en toevallige voorbijgangers. Iedereen loopt hier door elkaar en dat maakt het de moeite. We hopen zo bij te dragen tot een samenleving waar psychische kwetsbaarheid niet langer een taboe is.’ De zeven optredens zijn gratis. Op het programma staan heel verscheidene artiesten. Donderdag 7 juli geven Lies & Jeroen de aftrap, daarna volgen Bram Jam (21 juli), Kathleen Vanderhout en Bruno Deneckere (28 juli),  Cream Colored Ponies (4 augustus), Sofie La Digue (11 augustus), Ht Roberts (18 augustus) en Rick Mercelis (25 augustus). De optredens vinden plaats op het grasplein voor gebouw 7.

De najaarsprogrammatie van Cinema Plaza is bekend. De kersverse brochure zit volgende week in de brievenbus van het Cinema Plaza-publiek, maar je vindt ze eveneens op verschillende plaatsen in Duffel terug. Ook op de website van Cinema Plaza kan ze geraadpleegd worden.

Burgemeester Sofie Joosen (N-VA): ‘’Cinema Plaza heeft een gevarieerd programma en is samengesteld om zoveel mogelijk Duffelaars te kunnen bekoren. Onder meer Michael Van Peel, Jan Leyers, Kamagurka en Herr Seele zullen dit najaar op het podium te zien zijn. Of je nu zin hebt in een avond schaterlachen of in een film die je aan het denken zet, je gezin een fijne namiddag of je geliefde een romantische avond wil bezorgen: grasduin zeker eens in het uitgebreide aanbod van ons cultuurcentrum, de mooiste zaal van Duffel.’ De ticketverkoop start op donderdag 18 augustus om 18 uur. Tickets zijn online te koop en bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis. Meer info: www.cinema-plaza.be. (EM / Foto UPC Duffel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten