• 14/06/2024

Boskruit plant bomen in Park Groot Schijn

DEURNE – Op zaterdag 18 november organiseerden de vrijwilligers van Klimplant (Klimaatplatform Antwerpen) een tweede grote plantdag in Boskruit, het voedselbos in Park Groot Schijn. Meer dan 250 bomen en struiken gaan er de grond in.
Sinds maart 2023 zijn vrijwilligers van Klimplant bezig met de aanplant en het onderhoud van Boskruit. In dit voedselbos worden ecologische principes van een echt bos nagebootst. Verschillende eetbare planten krijgen er een plek in verschillende lagen, van kruid- tot kruinlaag. Zo groeit er langzaam een gezond en opzichzelfstaand ecosysteem. Met hoofdzakelijk inheemse planten, aandacht voor lokale flora en een slim ontwerp, wordt dit voormalig braakliggend terrein leen plek vol leven.
Nadat tijdens een eerste succesvolle plantdag in het voorjaar, door meer dan honderd helpers, al 800 bomen en struiken aangeplant werden, organiseert Klimplant nu dus een tweede grote aanplant. “Door deze gefaseerde aanpak is het werk niet alleen behapbaar voor onze vrijwilligers, maar wordt de bodem ook klaargemaakt voor meer speciale bosbomen. November is bovendien de ideale plantmaand, daarom planten we nu ook grotere exemplaren”, zegt Carlijn Hertoghs, coördinator van Klimplant. Ontwerp, aanplant en onderhoud gebeurt door vrijwilligers. Zij krijgen daarbij steun van stad Antwerpen en district Deurne. In dit openbaar voedselbos mag bovendien iedereen komen helpen, plukken, spelen en de natuur ontdekken.

Karim Bachar, schepen voor samenlevingsopbouw (Vooruit): “’Ik ben trots op het eerste echte voedselbos van onze stad. Klimplant VZW en de tientallen vrijwilligers hebben er nu al een mooie plek van gemaakt en met deze tweede plantdag komen daar nog heel wat waardevolle bomen en planten bij. Samen creëren we een groene plek waar iedereen kan bijleren over wat de natuur allemaal te bieden heeft.”

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten