• 14/06/2024

Borgerhoutse senioren stippelen wandelingen uit, districtshuis schuilplaats tegen hitte

BORGERHOUT – Vanaf vandaag kan je de gratis brochure met wandelzoektochten editie 2022 ophalen op verschillende plekken in Borgerhout. De publicatie is samengesteld door Borgerhoutse senioren van de seniorenraad, maar brengt wandelplezier voor het hele gezin. Op deze manier ontdekt iedereen Borgerhout als nooit tevoren.

De gloednieuwe brochure bevat drie wandelzoektochten. Zoektochten blijven een populaire en veilige activiteit voor senioren, maar ook gezinnen kunnen ermee op wandel. Ideaal op een moment waarop je je afvraagt: wat gaan we doen vandaag? Samen met (groot-)ouders en (klein-)kinderen ontdekken wandelaars de verborgen plekjes en verscholen verhalen achter gevels, straten en kruispunten in Borgerhout. Zo leer je Borgerhout helemaal anders kennen terwijl je leuke vragen oplost. Ben Van Duppen (PVDA), districtsschepen voor senioren: ‘Onze populaire wandelzoektochten zijn terug. Ik nodig iedereen uit om op een zonnige namiddag ons district te ontdekken op deze verrassende manier. Helemaal gratis, helemaal Borgerhouts.’

Het district bundelde de wandelzoektochten in een brochure. Deze is online beschikbaar, maar kan je ook gratis ophalen in het districtshuis, bibliotheek Vrede, aan de gezondheidskiosk op het Terloplein, of in één van de zes dienstencentra van Borgerhout. Later zal de brochure ook beschikbaar zijn in de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Borgerhoutse senioren Bea en Mia zijn fan van de brochure. Bea: ‘Die wandelzoektochten zijn een ideaal tijdverdrijf tijdens de lange zomervakantie en het prikkelt de geest. Je ontdekt plekjes waarvan je het bestaan vergeten was. Je wandelt, beweegt, denkt na, zoekt op en ontdekt nieuwe dingen. De vragen kunnen door iedereen opgelost worden, gewoon goed rondkijken. Echt een aanrader.’ Je vindt de brochure via www.borgerhout.be .

Het wordt puffen deze week. Zeker voor wie in het dichtbevolkte Borgerhout woont, en moeite heeft om nog een fris plekje te vinden in zijn appartement of studio, is een koelteplek in de buurt geen overbodige luxe. De hal van het districtshuis van Borgerhout blijft fris, ook als het buiten heet is. Daarom zet het district deze zomer de deuren van het districtshuis open voor wie nood heeft aan wat verkoeling.

Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen): ‘De zomers worden warmer, en lang niet alle huizen in Borgerhout zijn voldoende geïsoleerd. Gelukkig hebben we een aantal robuuste gebouwen waar de temperatuur wel aangenaam blijft. Het districtshuis staat open voor iedereen die even op adem wil komen. Wie met een fris hoofd naar huis wil, kan na het bezoek aan het districtshuis even door de speelfontein op het Moorkensplein lopen. Wij zijn als district  op zoek naar meer koelteplekken. De kerkraad staat er voor open om ook de kerk op het Laar om te dopen tot rustige koelteplek bij grote hitte. We moeten op zoek naar vrijwilligers die een oogje in het zeil willen houden als de kerk open is.’

Je kan van 11 tot 16 uur terecht in het districtshuis van Borgerhout op weekdagen, wanneer het 28 graden of warmer wordt. Je kan er van de rust te genieten, of van een goed boek. Stoelen, tafels en fris water staan gratis ter beschikking. (EM / Foto District Borgerhout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten