• 24/06/2024

Boosterprik bij VC Pallieterland, Vlaamse subsidie voor Lierse noodwoningen

LIER – Momenteel is Vaccinatiecentrum Pallieterland bezig met de boosterprik voor de groep 18+. 20 533 Lierenaars kregen een boosterprik, dit is 67,25 procent van de totale bevolking van Lier of 72,11 procent van alle +18-jarigen. Voor de groep 65+ is dat 95,47 procent en voor 85+  95,83 procent.

 Heb je al meer dan 30 dagen geleden je uitnodiging ontvangen? Dan kan je online zelf geen afspraak meer boeken. In dat geval kan je contact opnemen met het callcenter op 03 8000 410 of een mailtje sturen naar vaccinatiecentrum@lier.be. Heb je minder dan 30 dagen geleden je uitnodiging ontvangen voor een boosterprik maar nog geen afspraak ingeboekt? Maak er snel eentje online met de code die je op je uitnodiging terugvindt. Voor de groep twaalf- tot achttienjarigen moet het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) de boosterprik nog goedkeuren (uitgezonderd de kinderen met onderliggende aandoeningen). Van zodra die goedkeuring er is, worden ook zij op leeftijd uitgenodigd.

Stad en OCMW Lier ontvangt subsidies voor de renovatie en inrichting van elf noodwoningen. De stad ging in op de projectoproep noodwoningen 2021 van de Vlaamse overheid en diende zeven  projectvoorstellen in (vijf eengezinswoningen en twee meergezinswoningen met telkens drie  appartementen voor koppels of alleenstaanden). Het Vlaamse Gewest neemt 50 procent van de kosten voor haar rekening, met een maximum van 145 000 euro per gerealiseerde noodwoning. Ook de renovatie en inrichting van bestaande noodwoningen komen in aanmerking voor subsidiëring.

Sabine Leyzen (Open Vld, zie foto), schepen van wonen: ‘Stad en OCMW Lier wil inspanningen blijven leveren om gezinnen in nood te helpen. Wie letterlijk op straat komt te staan kan op de hulp van een maatschappelijk werker rekenen om een tijdelijke woning of opvang te vinden. Op dit moment kunnen 24 woningen op het Lierse grondgebied die eigendom zijn van het OCMW ingezet worden als noodwoning. Een deel is aan renovatie en/of herinrichting toe. De Vlaamse overheid beoordeelde de projectvoorstellen positief en kent in totaal 858 420 euro subsidies toe. OCMW Lier ontvangt eerstdaags al een eerste schijf van deze subsidies.’

Van de elf gesubsidieerde noodwoningen zal één woning alleen worden ingericht, de overige woningen worden zowel gerenoveerd als ingericht. Deze werken moeten binnen een termijn van 2,5 jaar gerealiseerd worden. Het huidige aanbod noodwoningen wordt op termijn uitgebreid met een drietal woningen, zodat een werking met 27 noodwoningen realiseerbaar is. Leyzen: ‘We trachten steeds om inwoners die dringend een woning nodig hebben te helpen. Met deze subsidie kunnen we de woningkwaliteit van de noodwoningen garanderen en ook ons aanbod verhogen.’

Annemie Goris (N-VA), schepen van sociale zaken en welzijn: ‘De noodzaak om in te zetten op kwaliteitsvolle tijdelijke noodopvang ervaart de sociale dienst zeer sterk. In 2021 klopte een 70-tal mensen bij hen aan met een dringende hulpvraag naar een tijdelijke woning. Het verruimen van dit aanbod alsook het verhogen van de woonkwaliteit creëert vele voordelen zoals lage verwarmingskosten, directe installatie wegens basisinrichting en kortere wachttijd bij aanmelding. Hierdoor kunnen we een gevarieerd aanbod van wooneenheden aanbieden, met begeleiding op maat richting een duurzame huisvesting.’ (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten