• 13/06/2024

Boompitten sieren park Franciscanessen in Wuustwezel en Kasteeldomein Westmalle

WUUSTWEZEL/WESTAMLLE – Ook dit jaar kan je weer de boom in met Stichting Kempens Landschap. Sinds 2014 reizen de boompitten elke zomer rond in de provincie. Dit jaar strijken de druppelvormige tenten neer op twee verschillende locaties: het park van de Franciscanessen in Wuustwezel en het kasteeldomein van Westmalle. De ticketverkoop start 20 mei.

De boompitten zijn een ontwerp van kunstenaar Dré Wapenaar. Hij creëerde ze om de actievoerders te steunen die protesteerden tegen het rooien van de bomen in Engeland. In 2014 hingen de tenten voor de eerste maal in het park van de Franciscanessen. Sindsdien zijn ze een vaste waarde binnen het zomeraanbod van Stichting Kempens Landschap.

Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap licht toe: “In een boompit slaap je zo’n drie meter boven de grond. Een tent biedt plaats aan 2 volwassenen en 2 kleine kinderen. Je slaapt als het ware in je eigen coconnetje en dat op een unieke locatie. Het is een manier om te herbronnen, om even terug te plooien op dat wat er echt toe doet. Tegelijkertijd beleef je het platteland op een originele manier, vanuit een kunstwerk.”

Nieuw dit jaar is dat de pitten op twee verschillende locaties hangen. Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap: “Het aantal boompitten is de laatste jaren gegroeid van vier naar zeven. Dat laat ons toe om ze op meerdere domeinen in te zetten en zo meer mensen te triggeren. Zo hebben potentiële gasten dit jaar de keuze: zich terugtrekken in de rust en stilte van een religieus domein of zich even kasteelheer- of vrouw wanen op een kasteeldomein. Twee locaties met een eigen karakter.”

De bakermatgemeente van de boompitten, Wuustwezel, heet ook dit jaar weer avontuurlijke kampeerders welkom. Burgemeester Dieter Wouters: “We hebben gemerkt dat de boompitten voor heel wat dynamiek in onze gemeente zorgen. Niet alleen de kampeerders zorgen voor leven, maar ook heel wat nieuwsgierigen willen de kunstwerken in onze prachtige dreef zien hangen. Het is een activiteit waar helemaal geen leeftijd op staat. Vorig jaar mochten we hier zelfs de oudste gasten ooit verwelkomen: 82 en 84. Bovendien kunnen we steeds rekenen op een gemotiveerd team van gedreven vrijwilligers. Als burgemeester ben ik dan ook blij dat er ook dit jaar vier pitten in onze Allée du Sacre Coeur hangen.”

Een nieuwe locatie dit jaar is het kasteel van Westmalle, sinds dit voorjaar eigendom van Stichting Kempens Landschap. Burgemeester Sanne Van Looy is alvast enthousiast “Met het kasteel hebben we er in onze gemeente een plek bij waar ontmoeting en beleving centraal staan. De publieksdagen in maart bewezen al dat er ontzettend veel interesse is in deze parel. Ook het succes van de Ridder Muis Doe-expo toont dit aan. De boompitten zijn een mooie extra en trekken hopelijk veel mensen uit de omgeving aan die het kasteeldomein eens op een andere manier willen beleven.”

Een boompit reserveren doe je via www.terranova.be. Een pit boeken kan vanaf 120 euro inclusief ontbijt. Terra Nova biedt elke zomer bijzondere activiteiten aan in de provincie Antwerpen. Het boompittenseizoen loopt dit jaar van 29 juni tot 1 september.

Foto’s provincie Antwerpen/Ronny Mullens

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten