• 17/06/2024

Bonheiden trakteert, Aubette in Mechelen omgebouwd tot hotdog kiosk

BONHEIDEN – Op zondag 8 januari legt het gemeentebestuur van Bonheiden alle inwoners in de watten tijdens de nieuwjaarsdrink aan ‘t Blikveld.

Laat je van 16 tot 20 uur onderdompelen in het feestgedruis met een frietje of pannenkoeken. De vereniging ‘velovrienden De Stieweg’ voorziet je dit jaar van drankjes. Elke Bonheidenaar en Rijmenammenaar is welkom om de dansbenen los te zwaaien bij op een  optreden van Fortune 5. Daar bovenop krijgt elke inwoner twee gratis consumptiebonnen aan de ingang om 2023 goed in te zetten.

De Bruul in Mechelen mag zich opnieuw opmaken voor een nieuwe zaak. CNTRL PRK – een deli kiosk geschoeid op Amerikaanse leest – gaat zich vestigen in de rechtse aubette aan de Kruidtuin.

De aubetten dateren uit de zeventiende eeuw en zijn de wachthuisjes van de voormalige Commanderij van Pitzemburg, het huidige Koninklijk Atheneum. Deze ingangspaviljoenen worden sinds eind 2015 door de stad in concessie gegeven aan ondernemers. CNTRL PRK, dat zich volgend jaar in de rechtse aubette zal vestigen, wordt de opvolger van The Dough Bar. Koen Anciaux (Open Vld, links op de foto), schepen van Monumenten en Eigendommen: ‘We zijn blij dat we weer een passende invulling hebben voor onze aubette. De omgeving Bruul en Kruidtuin vraagt een kwalitatieve zaak met uitstraling. Dit is er zo één. Een zaak met een hippe uitstraling die een extraatje met zich meebrengt op de Bruul.’ Het wordt een Amerikaanse deli kiosk met verschillende soorten hotdogs, milkshakes, popcorn en donuts. Ook is het mogelijk om een picknickmand te lenen om een lunch te nuttigen in de Kruidtuin. De naam CNTRL PRK verwijst naar het alom gekende Central Park in New York, waar mensen dagelijks – al dan niet picknickend – op het gras verpozen.

Greet Geypen (Open Vld, midden op de foto), schepen van economie: ‘De Bruul zit in de lift. Na de openingen van onder meer Basic Fit, JBC en Only & Sons en de aankondiging van Burger King, komt ook CNTRL PRK ons handelscentrum versterken. Het is een leuk hedendaags concept dat inspeelt op een tendens om ‘on the go’ te eten. Een segment dat complementair is aan de gevestigde waarden.’

De uitbaters van CNTRL PRK zijn de broers Raf en Gert Pauwels. Beide heren zijn bekende ondernemers in het Mechelse en hebben onder meer ook Bar Popular onder hun hoede. De broers willen ‘typical NY streetfood’ aanbieden maar dan net met dat tikkeltje meer. Een gewone hotdog kan je niet verkrijgen in CNTRL PRK, maar wel de verbeterde versie: de haute dog. Dit is een originele, artisanale, hap, verkrijgbaar in een handvol vrije varianten. Ook  milkshakes ontbreken niet in het aanbod, net als popcorn en donuts.

De openingsuren worden aangepast aan de openingsuren van de Bruul. De nieuwe zaak zal ook open zijn op koopzondagen en tijdens evenementen op de Bruul. De concessie wordt verleend voor maximaal negen  jaar. De exacte openingsdatum is afhankelijk van de levertermijn van de benodigde apparatuur. De uitbaters hopen rond maart/april de deuren te openen. (EM / Foto Stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten