• 27/05/2024

Bonheiden steunt de Luisterpuntbibliotheek, Vlaamse bib voor mensen met beperking

BONHEIDEN –  Gemeente Bonheiden schenkt de opbrengst van de verkoop van afgevoerde boeken van eind 2022 aan de Luisterpuntbibliotheek. De overhandiging van de cheque gebeurde vanochtend in de bib.

De Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, dyslexie, afasie, fysieke beperking, …).

Deze uitzonderlijke bibliotheek bezorgt aan iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, lectuur in een aangepaste vorm. De boeken zijn beschikbaar in twee speciale vormen: Daisy-luisterboeken en brailleboeken.

 Mieke Van den Brande (CD&V), schepen van bibliotheek: ‘De bib van Bonheiden kan gratis gebruik maken van de Daisy-luisterboeken.’

 ‘Onze gemeente draagt Luisterpuntbibliotheek dan ook een warm hart toe. Ook kinderen en volwassen met een leesbeperking moeten kunnen genieten van een goed boek.’

‘Daarom vinden we het belangrijk om een dergelijk initiatief te steunen, zodat ook de inwoners van onze gemeente hiervan gebruik kunnen maken.’

Luisterpuntbibliotheek kwam dan ook heel snel uit de bus als ‘goed doel’ voor de boekenverkoop van eind 2022 en ontving 447,15 euro.

Daisy-luisterboeken kan je ook online beluisteren via je tablet of smartphone, computer of fysieke Daisy-speler (met internetverbinding of via SD-kaart / USB-stick).

Een specifieke vraag voor de Luisterpuntbibliotheek? Contacteer dan de uitleendienst hier  of  via 02 423 04 11.

Het volledige overzicht van aanwezige Daisy-luisterboeken in de bib, vind je hier 

Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie).

Iedereen die niet of moeilijk gewone gedrukte boeken kan lezen, kan bij Luisterpunt terecht voor boeken in aangepast leesformaat. Daisy-luisterboeken kan je online lezen (via de Anderslezen-app) of op cd. 

Luisterpunt werkt als verzend- en onlinebibliotheek. Dat wil zeggen dat je zelf je boeken kan aanvragen van thuis, je hoeft niet langs te komen. Als je online-lezer bent, zet je ze zelf op je online boekenplank. Als cd-lezer sturen stuurt Luisterpunt je de cd’s in een aangepaste verpakking op.

Lid worden van de bibliotheek, boeken lenen en verzenden zijn volledig gratis. Luisterpunt vraagt enkel een verklaring op eer dat er sprake is van een leesbeperking.

Inschrijven doe je hier  Ook scholen, bibliotheken, logopedisten en andere organisaties kunnen gratis lid worden.

Op dit ogenblik bevat de collectie meer dan 50 000 Daisy-boeken en 20 000 brailleboeken. Het aanbod kan je vergelijken met dat van de gewone bib: fictie en non-fictie, voor jong en oud(er). Alle populaire jeugdboeken vind je er, denk maar aan De waanzinnige Boomhut, Harry Potter, klassiekers van Roald Dahl, De Grijze Jager, Dagboek van Muts en nog véél meer.  (EM / Foto Gemeente Bonheiden)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten