• 23/04/2024

Bonheiden neemt boekenruilkast in Krankhoeve in gebruik

BONHEIDEN – Bonheiden plaatst twee gemeentelijke boekenruilkasten om duurzaam leesplezier te promoten. Naast de privé-ruilkasten die zich al in de gemeente bevinden en de grote ruilkast in de bibliotheek, heeft iedereen nu nog meer mogelijkheden om oude schatten te ruilen.


Een boekenruilkast is een kleine bibliotheek waarin mensen boeken delen en ruilen met elkaar.

Iedereen die graag boeken ruilt, kan voortaan terecht in de boekenruilkast aan de Krankhoeve in Bonheiden en in de pastorijtuin in Rijmenam. Het principe is eenvoudig: je ruilt een eigen boek met een boek in de kast. Zo raakt de kast niet leeg en ontdek je blijvend toffe werken.

 

Mieke Van den Brande (CD&V), schepen van bibliotheken: ‘Goed kunnen lezen is maatschappelijk heel belangrijk en een boekenruilkast maakt lezen nog toegankelijker. Iedereen kan er gebruik van maken en het ruilprincipe bevordert de sociale interactie en het gemeenschapsgevoel in de buurt. De startcollectie wordt geleverd door de gemeentelijke bibliotheek, maar verder verandert de inhoud permanent door het ruilgedrag van de gebruikers: een boek voor een boek. Daarenboven is het duurzaam: boeken krijgen zo een tweede leven in plaats van in het containerpark te belanden.’

De ruilkastjes werden ontworpen en gemaakt van duurzaam hout door leerlingen van TSM Mechelen en bieden plaats aan ruim één meter boeken. Het ruilkastje aan de Krankhoeve werd vanmiddag officieel in gebruik genomen.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten