• 13/06/2024

Bollekesfeest met Discobaar A Moeder, Cleymans & Van Geel en Regi Live

ANTWERPEN – Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli vindt opnieuw het Bolllekesfeest plaats in de Antwerpse binnenstad. De officiële kick-off zal gegeven worden tijdens het traditionele zomeraperitief op vrijdag 22 juli om 16 uur op de Grote Markt, in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) en leden van het schepencollege. Heel wat bekende artiesten passeren op de Grote Markt tijdens het Bollekesweekend zoals Discobaar A Moeder, Pieter en Tine Embrechts, Cleymans & Van Geel, Regi Live, Miguel Wiels Band en Sam Gooris. Ook The Tall Ships Races worden tijdens dit feestweekend georganiseerd in Antwerpen, wat zorgt voor een uitgebreide keuze aan muzikale optredens op het Steenplein en aan het Havenhuis.

Op vrijdag bijten De Jartellen op het hoofdpodium op de Grote Markt de spits af, BLUAI en TheColorGrey warmen de massa op voor het verrassingsoptreden van een Vlaamse publieksliefhebber, waarna het de beurt is aan Discobaar A Moeder. Op zaterdag mogen Scaletta Kids met Maureen Vanherberghen jong en oud entertainen, waarna BTZ, Pieter en Tine Embrechts Duo, Cleymans & Van Geel, Regi Live & guests en Ronny Retro de dag compleet maken. Zondag belooft voor elk wat wils, met #LikeMe die de spits afbijten voor het jongere publiek. Vervolgens zijn er optredens van Bram & Lennert, Soul II Soul door Sofie, Sandrine & Stef, Soulbrothers en Miguel Wiels Band, met Coco Jr., Belle Perez en Paul Michiels. Dj Dimi en Sam Gooris sluiten deze editie af.

De stad zet het Bollekesfeest in met het zomeraperitief op vrijdag 22 juli tussen 16 en 17 uur. Iedereen die wil krijgt dan een gratis Bolleke of non-alcoholisch alternatief. De stad bouwt ook een enorm terras op de Groenplaats, in samenwerking met brouwerij De Koninck, waar bezoekers het hele weekend kunnen genieten van wat Antwerpen te bieden heeft aan lokale ambachtelijke producten. Op de Groenplaats is er het hele weekend muziek dankzij Radio Minerva op vrijdag en zaterdag, en radio Expres op zondag.

Tijdens hetzelfde weekend meren 43 zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races, een organisatie van stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges. Op het Zaha Hadidplein, aan het Havenhuis, barst het feestje vrijdagavond al los met een I love the 90’s-party waarbij 2 Fabiola, 2 Unlimited en Sylver met DJ Wout de boel op stelten zetten. Op zaterdag zijn er Break Free Queen Tribute Show, Cookies And Cream en Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Op zondag is het familiedag en zijn er optredens van Lady Linn, The Starlings, Les Truttes en tot slot Robert Falcon. Op het Steenplein is er op vrijdag een afterwork party door The Love Below en op zaterdag en zondag optredens van onder meer DJ Papa Mojito, Eagl, Les Inconnus en Cream Colored Ponies. Op zondag zorgt radio Minerva voor een heuse thé dansant.

Ook dit jaar werkt de stad voor alle dranken met herbruikbare bekers die via een waarborgsysteem terug in de bars terechtkomen. Voor elke beker wordt een waarborg gevraagd en inruilen kan op elk plein, waarbij bezoekers de waarborg ook kunnen schenken aan een goed doel. Ook deze editie zal er met herlaadbare kaarten gewerkt worden in plaats van met jetons of bonnen. Het volledige programma staat op www.bollekesfeest.be en https://tallships.antwerpen.be/. (EM / Foto Jonathan Ramael)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten