• 19/07/2024

Boekenbad in Aartselaar, politiekantoren Hove, Lint en Aartselaar heropenen

AARTSELAAR – Lezen is één van de favoriete bezigheden van velen. Het aanbod stijgt ongezien en het aantal lijstjes met de ‘beste boeken’ neemt toe. Al dat leesvoer kan je soms overdonderen. Om je daarin bij te staan, dompelt Bibliotheek Aartselaar je onder in een Boekenbad vol tips en verrassende keuzes. Boekhandelaar Gert De Bie laat je er op dinsdag 12 oktober om 20u15 kennis maken met onbekende pareltjes.

Als lezer zie je soms door het bos de bomen niet. Al snel kom je uit bij je lievelingsauteur of vaste genre. Wie online op zoek gaat naar inspiratie krijgt de gekende namen te zien die voorgeschoteld worden door ingebouwde algoritmes. Daarom nodigt de Bib van Aartselaar Gert De Bie uit voor een avond vol inspiratie en een introductie in de cult literatuur. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Gert heeft een voorliefde voor schrijvers die uit de band springen en auteurs die verrassende onderwerpen aansnijden. Van fictie over poëzie tot kortverhalen. Hij getuigt zelf over wat lezen voor hem betekent en over wat hij aan zijn favoriete boeken apprecieert. Het juiste boek maakt een genre of onderwerp breder en toegankelijker dan je zou vermoeden. Een boeiende literaire avond wordt verzekerd. Bezoekers gaan naar huis met opvallende leestips. Tickets kosten vijf euro en kan je bestellen via https://ccaartselaar.recreatex.be, bibliotheek@aartselaar.be  of 03 870 80 30.

De wijkburelen van Hove, Lint en Aartselaar heropenen. Je kan er, net zoals in het hoofdcommissariaat in Edegem, uitsluitend terecht voor het onthaal op afspraak. Heb je een dringende klacht of aangifte? Maak dan een afspraak via https://agenda.appoint.be/e/aHN0UVJrME14VXZKYmhDMkxjZThYek9zN0orTWtEUXQ5Y2t2TG91Zy9ZelN1blhPNnJKK1FCa0JVcTNXbTFkdmd2RW81U3RmQUs0R2NPZE5mS0NGNGg3amdKc0pMaUky. Je kan ook telefonisch een afspraak maken op het nummer 03 444 00 00.

Met het afsprakensysteem plan je zelf een afspraak op een gepast moment, zijn de wachttijden verleden tijd en word je meteen door de juiste persoon geholpen. Voor elke afspraak wordt voldoende tijd voorzien zodat je jouw verhaal in alle rust kan doen. Je geniet meer privacy en je weet op voorhand wat je moet meebrengen. Uiteraard blijft de lokale politie HEKLA de klok rond beschikbaar voor dringende zaken. Daarvoor bel je onmiddellijk 101 of gebruik je de app 112BE.

De afgelopen vijf weken controleerde de handhavingsambtenaar in Lint de bushokjes op sigarettenpeuken. Op drie locaties, ‘hotspots’, trof hij peuken aan die verzameld werden. Tijdens de week van de Handhaving, georganiseerd door Mooimakers, worden de Lintenaren attent gemaakt op de problematiek van peuken aan deze bushaltes. De peuken werden niet alleen gemeten, vanaf gisteren werden er ook ingrepen doorgevoerd. De vuilnisbakken werden voorzien van een doofplaat, affiches in de bushalte schreeuwen om aandacht, voetstappen (spuitsjabloon) leiden de roker tot aan de vuilnisbak, ‘Hier begint de zee’ (spuitsjabloon) maakt de burger alert dat de peuk ook niet in de riool mag gegooid worden en rokers kunnen hun peuk deponeren in een peukenstemmer. Alle verzamelde peuken werden in een plexi buis verzameld. Eén meter aan peuken moet zorgen voor een eye-catcher, zeker omdat deze peuken in Lint verzameld werden na amper vijf opruimacties. Rokers zullen deze week zakasbakjes uitgereikt krijgen, de handhavingsambtenaar zorgt voor sensibilisering. (EM / Foto Gemeente Hove)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten