• 24/07/2024

Boechout start tienerwerking en debatteert over sport en bewegen

BOECHOUT – De gemeente Boechout organiseert deze zomer voor het eerst activiteiten specifiek voor tieners tussen twaalf en vijftien jaar. De jongeren bepalen samen met de animatoren hoe ze hun week invullen en er zijn ook een aantal vooraf vastgelegde activiteiten. De inschrijvingen starten op maandag 13 juni om 19 uur.

Els Augustinus (PRO Boechout & Vremde): ‘In Boechout organiseren we elke zomer heel wat activiteiten voor kinderen tot twaalf jaar. Ze kunnen telkens terecht bij speelpleinwerking Wiebelei, Sportkriebels of de Wigwam. Maar vanaf deze zomer breiden we ons aanbod uit voor tieners tussen twaalf en vijftien jaar. Ook hen willen we een onvergetelijke zomer bezorgen.’

De tienerwerking vindt plaats in de week van 11 juli en de week van 8 augustus. De uitvalsbasis is het Gidsenlokaal op de Bistweg. Augustinus: ‘Van daaruit kunnen de jongeren, in samenspraak met de animatoren, zelf hun week invullen. Willen ze graag samen sporten, een spel spelen of een uitstap doen? Het kan allemaal.’ Er zijn ook een aantal vooraf vastgelegde uitstappen naar Smile Safari, Walibi, Chocolate Nation en de Efteling.

De inschrijvingen voor inwoners van Boechout (zes euro per dag ) starten op maandag 13 juni om 19 uur. Niet-inwoners (tien euro per dag) kunnen zich inschrijven vanaf woensdag 15 juni om 13 uur. Inschrijven kan via www.boechout.be/tienerwerking of op de vrijetijdsdienst. Als er nog plaats is, kan je ook de dag zelf nog inschrijven.

Op woensdag 29 juni organiseert de Boechoutse sportraad Denk Sport!, een avond vol inspiratie en debat over sport in de gemeente. Iedereen is uitgenodigd om er zijn ideeën te geven om sport en bewegen in de gemeente nog aantrekkelijker te maken.

Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde), schepen voor sport: ‘Boechout hecht veel belang aan sporten en bewegen. Dat doen we onder meer door de organisatie van sportevenementen, sportsubsidies, een groot vakantieaanbod voor kinderen en de ondersteuning van de sportraad en sportclubs. Maar het kan altijd nog beter. En dus organiseren de gemeente en de sportraad op woensdag 29 juni om 20 uur Denk Sport! In Theater Vooruit. Op deze avond willen we graag te weten komen hoe we onze inwoners nog meer aan het bewegen kunnen zetten. De avond is een vernieuwd concept waarmee we zoveel mogelijk sportieve Boechoutenaren zoals individuele sporters, trainers of leden van sportclubs en verenigingen willen bereiken.’ Servaas Bingé, de hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal, opent de avond en komt spreken over de combinatie van sporten en gezonde voeding. Hij schreef het boek ‘Nooit Meer Naar De Dokter’ en ‘De Lijst’ waarin hij vertelt hoe je je voedingspatroon kan verbeteren en je gezondheid in eigen handen kan nemen. Tijdens Denk Sport! geeft hij alvast enkele tips mee.

Aansluitend gaan de Boechoutenaren zelf aan de slag. Goyvaerts: ‘Tijdens korte brainstormsessies gaan we in dialoog en verzamelen we alle feedback en suggesties. Iedereen is welkom om er zijn of haar mening, ideeën of plannen over uiteenlopende sportthema’s te geven. We willen ontdekken wat de gemeente kan doen zodat jong en oud nog meer en beter kunnen sporten. ‘De avond is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht via www.boechout.be/denksport. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten